РЕГИЈА ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА

сре, 03.05.:

Isteklo je vreme Praznika i ''praznika''. Odmorili smo se i evo nas opet na svojim radnim zadacima. Neko sa većim, a neko sa manjim elanom. Sindikalni rukovodioci su nam dali informacije o najnovijim pregovorima sa poslovodstvom i tu ima razloga za zadovoljstvo. Plate su nam uvećane, a poneko će i dobiti unapređenje. Na žalost samo poneko. Možda jednog dana i po neko od nas , koji sad samo slušamo o mogućim unapređenjima bude u toj grupi, možda - ko zna.
     Ovih dana se u medijima puno govorilo o sindikatima i sindikalnoj borbi kod nas i u svetu. O masovnosti sindikata, o efikasnosti, pa i o poverenju u sindikalne lidere. Ono što su agnecije za istraživanje mišljenja kod zaposlenih utvrdile je činjenica da se ne veruje baš previše rukovodstvima sindikata. Kad se opisuju takve sindikalne vođe, koje narod ne voli , u glavnom se pominju sedi, proćelavi sindikalci sa zamašnim stomacima i punim novčanicima, kao i stanovima sumnjivog porekla.
     Sudeći po ovome, naš sindikat uveliko grabi, krupnim koracima ka nekim novim sindikalnim trendovima. U ostalom pogledajte naše sindikalno rukovodstvo. Ma koliko da su se neki istaknutiji članovi našeg sindikata bunili, uspeli smo da dođemo do ovoga što sad imamo, a to je činjenica da u našem sindikalnom vrhu imamo mlađe ljude, bez ''putera na glavi'', spremne na razgovor i dogovor i sa poslovodstvom i sa drugim sindikatima, ali i beskompromisne u borbi za naša prava. Ma koliko ovo ličilo na hvalisanje, pogledajte oko sebe i vidite ko zastupa vaše interese, počev od sindikalnih organizacija, preko regija do samog vrha. Vredelo je boriti se za ovo, ali sad nam predstoji druga borba, da ne dozvolimo da se ovi koje sad hvalimo promene u negativnom smislu i počnu da liče na one u koje se ne može imati poverenje. Iskreno se nadam da ćemo i u sledećim istraživanjima moći da se pronađemo kao pozitivni likovi i da ćemo sačuvati svoje obraze i svoj rejting.

sindikat.telekoma@telekom.yu