РЕГИЈА ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА

пон, 13.11.:

Збор радника Телекома у Јагодини

Како је већ најављено на странама нашег сајта, појачане синдикалне активности у региону централне Србије биће пропраћене извештајима на нашем линку. Наравно, то не подразумева да ће сви послови којима се бавимо бити описивани и да ћемо вам красти време како бисте прочитали да редовне синдикалне послове обављамо како мислимо да је најбоље, већ ће овде бити речи само о крупнијим захватима које будемо предузимали.

Једна од тих посебних активности у нашем региону је свакако и најављени збор радника Телекома у Јагодини. Превише незадовољства се накупило код наших колега, што због необичног система награђивања, што због лоших услова рада и овај збор се са стрепњом очекивао и међу организаторима. Домаћин збора, господин Делимир Јеремић потрудио се да организација буде на високом нивоу. 

Збору су присуствовали председник нашег синдиката, господин Ивица Цветановић, председник ИО, господин Мирослав Јоксимовић, оба подпредесника синдиката, господин Братислав Антанасковић и господин Иванко Мандић, представник СТС у управном одбору предузећа, господин Љубомир Ковачев, као и председник регије Централна Србија, господин Милољуб Пантелић.

Најпре се окупљеним радницима обратио господин Цветановић и у уводној речи појаснио колико се труда улаже, како би смо постигли што боље услове за рад свих запослених у Телекому. Потом је о проблемима на које наилазимо говорио господин Јоксимовић и истакао позитивне резултате нашег рада. Господин Ковачев је поднео исцрпан извештај са седнице УО и посебно се осврћући на приходе Телекома, најавио жестоку борбу око буџета за наредну годину.

Господин Мандић је говорио заштити на раду, а господин Антанасковић о ''Акцији за акције'', док је господин Пантелић наговестио даље планове рада у нашеј регији, али и шире, те упознао присутне са неким од следећих корака у централној Србији.

Преко три сата наши синдикални активисти су одговарали на постављена питања и у пркос тензијама пред овај збор , све је протекло без варница, без икакве гужве, без препирке, у заиста коректном тону и разговорима пуним обостраног поверења и међусобног поштовања. Наше руководство оставило је заиста позитиван утисак на раднике са којима је разговарало, иако је чињеница да својим статусом, финансијским приликама и системом награђивања нису задовољни. Но, начином на који их наши синдикалци представљају и успесима које постижу, као и даљим радом на том плану, а који је најављен, заиста не могу бити разочарани, шта више, дали су нам потпуну подршку.

Не би требало заборавити да су на овом збору били присутни радници из свих синдиката, не само из нашег, као и они који нису учлањени ни у један од синдиката у Телекому, а такође и људи из свих служби и различитих нивоа и поднивоа. 


     
       

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu