СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

20.06.14.:


Преносимо са интернет издања Б92

СИНДИКАТ: НЕ ДАМО ТЕЛЕКОМ
 

ИЗВОР: ТАНЈУГ

 

Београд -- Синдикат Телекома "Србија" противи се продаји већинског власничког удела у тој компанији и инсистира да држава задржи контролни пакет акција.

 

Процене су да држава већински пакет тренутно може да прода за око 1,4 милијарде евра, али ако се одузме око 400 милиона евра дуга, за 58 одсто власништва држава би добила не више од 700 милиона евра, рекао је председник тог синдиката Мирослав Јоксимовић на конференцији за новинаре Конфедерације слободних синдиката.

 

"Тај који купује добио би још 20 одсто гратис телекомових акција, што фактички значи да би држава за 78 одсто власништва добила 700 милиона евра. Ја не знам како би то могли да правдају јавном мнењу", рекао је Јоксимовић.

 

Он је такође указао, да је Европска банка за обнову и развој рекла да Телеком Србије нема пара за инвестирање, што није тачно.

 

Јоксимовић је подсетио да је Телеком Србије ове године инвестирао 150 милиона евра, што у региону вероватно није ниједна слична компанија била у стању да уради, исплатили су кредит за ОТЕ у износу од 215 милиона евра, ипслатили су једном дивиденде и још једном ће до краја године - држави 5,5 милијарди динара а грађанима и радницима око седам милијарди динара.

 

Јоксимовић је рекао да се у медијима као најозиљнији кандидат за куповину Телекома Србије, помиње немачки Дојче телеком, који је у региону источне Европе купио готово све сличне компаније. Он је подсетио да је Дојче телеком био пред распадом, пе него се одлучио за куповину телекомуникационих компанија у региону, а да је сад побољшао пословање, и то тако "што је смањивао број запослених упол, узимао приходе из ових предузећа и носио новац у своју државу да тамо инвестира".

 

"Ми нисмо против да се измеша капитал, да неко узме мањински део акција, али да држава има контролни пакет", подвукао је Јоксимовић.

 

Компанија Телеком Србија тренутно има 9.067 запослених, од којих су око 7.000 чланови Синдиката Телекома "Србија", навео је Јоксимовић.

 

НАПОМЕНА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“:

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић је навео да компанија „Телеком Србија“ а.д. тренутно има 9.067 запослених, од којих су око 7.000 чланови репрезентативних синдиката, а не, као што је у последњој реченици текста наведено, Синдиката Телекома „Србија“.  

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs