СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

18.07.14.:

ОДРЖАН РАДНИЧКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О РАДУ

 

Конфедерација слободних сундиката је јуче 17. јула 2014 године у Београду одржала раднички протест против предлога Закона о изменама Закона о раду. Протесту су присуствовали лидери синдиката чланица конфедерације, активисти и чланство. Окупљенима су се обратили председник Конфедерације и чланови Председништва.

Председник Конфедерације Ивица Цветановић рекао је да синдикалци од парламента траже да не усвоје измене Закона -"Овде смо да искажемо незадовољство због предлога закона о раду, односно непостојања социјалних дијалога у његовом доношењу".

Он је додао да није било јавне расправе о том закону, али ни директних преговора с Конфедерацијом која има више од 200.000 чланова. "Тражимо да се закон повуче из скупштинске процедуре. Уложили смо више од 100 амандамна, а ако закон буде усвојен, тражимо од председника Србије Томислава Николића да га не потпише", рекао је Цветановић и додао да радно законодавство треба да се донесе уз велики консензус, а не на силу и преко ноћи.

Након обраћања чланству уследила је протестна шетња ка згради Дома Народне скупштине Србије где је у току било разматрање амандмана на измене Закона о раду и о пензијском и иналидском осигурању.

 

Погледајте снимкe:

 

 

 


 

Погледајте фото галерију »

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
99web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs