СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

30.10.17.:

 

ОДРЖАНА РАДНА ГРУПА ВЕЋА ПОШТЕ И ТЕЛЕКОМА ЕУРОФЕДОПА

 

 

Радна група Већа Поште и Телекома Еурофедопа одржана је 27.10.2017. године у Београду. Организатор и домаћин Радне групе био је Синдикат Телекома „Србија“, као члан Еурофедопа, европске централе синдиката јавног сектора. Радној групи су присуствовали председник Већа Поште и Телекома Мanfred Wiedner, потпредседник Већа Horst Sayffaerth, остали чланови Радне групе из иностранства и представници нашег синдиката у Радној групи. Учесници су посебно били задовољни што је овом састанку присуствовао и генерални секретар Еурофедопа Bert Van Calemberg. Чланове Радне групе претходног дана на заједничком састанку поздравили су и председник Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д. проф.др Милан Божић и генерални директор гдин Предраг Ћулибрк.

 

Радна група је дискутовала о темама из области Поште и Телекома, а посебно о ситуацији у државама на Балкану из ове области, социјалном дијалогу Поштанских служби, резолуцији у вези усклађивања радног и приватног живота, резолуцији о томе да су радници главни капитал једног друштва, уредби европског парламента и савета о преко граничним услугама испоруке пакета, новим захтевима за радно окружење у дигиталном добу, придобијању нових чланова синдиката и добијању и задржавању запослених у синдикалном чланству, као и другим темама од значаја за синдикате и запослене.

 

Председник Већа Поште и Телекома Мanfred Wiedner је предложио да председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић преузме вођење Радне групе за проширење Еурофедопа, коју је до сада водио Јадранко Вехар из Републике Хрватске. Овај предлог ће бити прослеђен надлежном извршном органу Еурофедопа који је би требало до краја 2017. године да донесе одлуку о именовању Мирослава Јоксимовића за председника Радне групе за проширење Еурофедопа.

 

Овом приликом Радна група је усвојила две резолуције:

  1. Резолуција о томе да су радници главни капитал једног друштва
    (текст резолуције на енглеском језику и превод на српски језик)

  2. Резолуцију у вези усклађивања радног и приватног живота

    (текст резолуције на енглеском језику и превод на српски језик)

Наведене Резолуције усвојиће Веће Поште и Телекома на пленарној седници која ће се одржати у Бриселу 12.12.2017. године.

 

Имајући у виду да је Република Србија једна од држава које су у поступку приступања Европској унији, прва резолуција је од значаја за наш Синдикат и представља још један аргумент у прилог нашим ставовима и захтевима.

 

Након радног дела, чланови Радне групе су имали састанак у „Телеком Србија“ а.д. са Извршним директором за технику гдином Филипом Банковићем.

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs