СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

13.07.20.:

 

ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ СА НОВИМ МЕРАМА У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА COVID-19

 

Драге колегинице и колеге,

 

Имајући у виду неповољну епидемиолошку ситуацију у великом броју градова у Републици Србији, нарочито на територији града Београда, Влада Републике Србије је током протеклог викенда донела мере које предвиђају следеће:

  • Забрану јавних окупљања више од 10 лица на јавним местима у затвореном и отвореном простору. Ова мера се не односи на привредне субјекте који не раде са становништвом, док се под јавним окупљањем прецизира да се исто односи на прославе, музичке и забавне манифестације, политичке скупове, спортске догађаје и слична окупљања. То значи да за нашу компанију и даље остаје на снази мера поштовања физичке дистанце од 1,5m.
     

  • Обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору.
     

  • У пословним просторијама у којима је организована продаја услуга може да борави максимално једна особа на четири квадратна метра. Ова мера се односи на пословнице и бизнис центре на чијим улазним вратима ће бити видно истакнуто обавештење о квадратури продајног објекта и максимално дозвољен број лица који истовремено могу да бораве у њему.
     

  • Скраћује се радно време тржних центара и затворених трговинских објеката тако да се завршава у 21.00 часова. Поштујући ову меру, донета је Одлука којом се мења распоред радног времена пословница и запослених/ангажованих у Продајним тимовима и Продајним местима, који се налазе у тржним центрима и затвореним трговинским објектима, у општинама и градовима у којима је одлукама надлежних државних органа или органа локалне самоуправе скраћено радно време, на тај начин што пословнице раде до 21.00 час, а радно време запослених у пословницама не може трајати дуже од 21.30 часова.
     

  • У циљу примене додатних превентивних мера, сви запослени којима је дијагностификована нека хронична болест, упућују се на рад са удаљене локације (рад од куће) у периоду од 14. до 20. јула 2020. године.

    Останите одговорни и брините о свом здрављу и здрављу других!

Дирекција за људске ресурсе

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs