TRIBINA U ZAJEČARU
Kolektivni ugovor, Ugovor o radu i Pravilnik zastite na radu.  

        Sindikalna organizacija 019 Zaječar za mrežne grupe 019 (Zajecar, Knjazevac, Negotin i Kladovo) i 030 (Bor, Majdanpek i Boljevac), organizovala je 03.aprila TRIBINU sa temama: novi Kolektivni ugovor, Ugovor o radu i novi Pravilnik zastite na radu.  
        Gosti na tribini su bili: Goran Gnjidić - dir. za odnose unutar Preduzeća, Miroslav Ninković - dir. za nabavke u Direkciji za logistiku Preduzeca, Natalija Jegdić - dir. TD za personal i organizaciju - Beograd, Aleksandar Odalović - dir. TD za personal i organizaciju - Nis sa saradnicima, Zoran Mrvaljević - predsednik Sinikata Telekoma "Srbija" i član Komisije za izradu KU, Ivica Cvetanovic - član Komisije za izradu i praćenje KU i Ivanko Mandić - predsednik Komisije za zastitu na radu.
        Predstavnici radnika, delegacije svih pogona - radnih celina iz Filijale i Zone odrzavanja Zajecar/Bor, kao i iz Biznis direkcije, direktor Filijale i rukovodioci iz Filijale i Zone odrzavanja Zajecar/Bor učestvovali su u tribini. Poziv za tribinu upucen je svim radnicima bez obzira na sindikalnu pripadnost, pa su tribini prisustvovali i radnici - clanovi ostalih sindikata u Telekomu.
        Tribina je odrzana u velikoj sali Skupstine opstine Zajecar, pošto Telekom u Zajecaru nema adekvatnu salu za ovakve sastanke.
        Skup je otvorio i njime predsedavao Stojiljkovic Aksentije - predsednik SO 019 - Zajecar. Gostima je pre dolaska dostavljen spisak svih nejasnoca oko KU i Ugovora o radu, pa se odmah pocelo sa objasnjavanjem svake stavke ponaosob. Bilo je i novih pitanja i potpitanja. 
        Na pitanja iz oblasti KU i Ugovora o radu objasnjenja i odgovore su davali: Natalija Jegdic, Goran Gnjidic, Aleksandar Odalovic, Aca Stojanovic i Ivica Cvetanovic. Za drugu temu - Pravilnik o zastiti na radu, uvod je dao Goran Gnjidic, a tumacenja i odgovore davali su i Miroslav Ninkovic i Ivanko Mandic.
        Skoro 6 sati trajanja tribine jasan je pokazatelj interesa radnika za ove teme. Zato je jasan stav radnika da ovakvih skupova mora biti uvek kada se donose ovako vazni dokumenti. 
        Dosta toga je razjašnjeno, ali je zakljucak ima još pitanja koje bi trebalo razjasniti, pismenim putem. Na postavljene zahteve treba hitno odgovoriti, omogućiti bolju informisanost i povećati prohodnost zahteva od podnosioca do nadleznih sluzbi i natrag.

Evo i fotografija sa tribine: