BITKA ZA BENEFICIRANI RADNI STAZ

        Na inicijativu Sindikata Telekoma " Srbija" da se formira Komisija koja bi imala zadatak da pripremi sve elemente, neophodne za ostvarivanje prava na beneficirani radni staz, Direkcija za personal i organizaciju "Telekoma Srbija" uputila je dopis Republickom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje radi dobijanja potrebnih uputstava i objasnjenja.
        U dopisu Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, pored ostalog, kaze se:
    - S obzirom da je Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je stupio na snagu 02.04.2003. godine, predvideno da ce se doneti posebni opsti akti o uvecanom stazu osiguranja (postupku i nacinu utvrdivanja novih radnih mesta na kojima se uvecava staz osiguranja), te je potrebno da sacekate donosenje ovih akata, pa potom, a zavisno od resenja, aktuelizujete ova pitanja. Donosenje ovih akata ocekuje se za 3-6 meseci. "
        U zakljucku Direkcije za personal i organizaciju predocava se da ce postupak za utvrdivanje poslova u Preduzecu, koji bi bili svrstani u grupu poslova na kojima se staz racuna sa uvecanim trajanjem, moze biti pokrenut tek po donosenju pomenutih akata. 

Sluzba za informisanje Sindikata Telekoma "Srbija"