Tekst i fotografije smo dobili zahvaljujući ljubaznosti gospodina Nenada Novičića, novinara PTT glasnika

OVOGODIŠNJE TAKMIČENJE TT MONTERA NA PALIĆU


NADMETALE SE EKIPE KABLOVACA I VAZDUŠNJAKA

        Radno takmičenje TT montera Srbije, u organizaciji Udruženja za telekomunikacione mreže Srbije, održano je 7. juna na Paliću. Takmičenje je otvorio Srđan Bogosavljević, direktor Sektora za pristupnu mrežu u Telekomu Srbija, koji je u kratkom obraćanu poželeo puno uspeha ekipama u nadmetanju, dok je zastavu Udruženja za telekomunikacione mreže Srbije podigao na jarbol Ivan Rangelov, nedavno penzionisani TT monter iz Novog Sada.
        Ekipa kablovaca Pogona iz Beograda (Dragiša Milić, vođa ekipe, Živorad Živanović i Miša Novitović, članovi ekipe) i ekipa vazdušnjaka iz Kraljeva (Živoin Milosavljević, vođa ekipe, Goran Jakovljević i Saša Cvetkovski, članovi ekipe)  su prvi, dok su ekipe iz Čačka osvojile drugo mesto i u kablovskim i u vazdušnim TT vodovima. Treće mesto pripalo je ekipi kablovaca Gradskog telefona (koja je u istom sastavu prošle godine zauzela drugo mesto), dok je kod vazdušnjaka to mesto zauzela ekipa iz Prokuplja.
        Ekipe kablovaca nadmetale su se u vezivanju pravog nastavka na kablu TKOOV 150x4x0,4G i po prvi put u vezivanuju TK59GM 150x4x0,4 (pomoću 3M alata), dok su se vazdušnjaci ogledali u provlačenju kabla TK33x6x0,6 na rasponu od 50m i završetkom na WD kutiji, kapaciteta 6x2. U teorijskom delu sve ekipe odgovarale su na 20 stručnih pitanja, kao i 10 iz HTZ. Kao i prethodnih takmičenja, za prve tri ekipe obezbeđene su prigodne nagrade: po 15.000,00 dinara za svakog iz prvoplasiranih ekipa, po 10.000,00 za drugoplasirane i po 5.000,00 dinara za trećeplasirane ekipe.
        Pored 27 ekipa kablovaca i 21 ekipe vazdušnjaka iz Telekoma Srbija, po prvi put su se takmičile i ekipe izvođača radova za ovu kompaniju (16 u kablovskom i šest u vazdušnom delu), kao i tri ekipe sa Kosova i Metohije (Gračanice, Kosovske Mitrovice i raseljenih sa Kosova i Metohije koji rade u Srbiji), ekipe iz Republike Srpske i ekipe ŠC PTT iz Beograda, ali van konkurencije. Kod izvođača radova najbolja je bila ekipa kablovaca Telefonije - Beograd, drugo mesto je pripalo Telefonkablu - Beograd a treće mesto Telekomunikacijama iz Blaca.
        Pored takmičarskog dela organizator je obezbedio i prezentaciju nove opreme i alata za TT montere, koje je pobudila veliko interesovanje, kao i bogat zabavni program sa izvlačenjem lutrije. Deset dana letovanja u Buljaricama za dve osobe koje tradicionalno obezbeđuje Podružnica Udruženja TT montera iz Prokuplja, pripala je Dejanu Paviću, TT monteru iz Subotice, dok je deset dana letovanja u Turskoj, takođe za dve osobe, dar Sindikata Telekoma "Srbija", pripalo Zoranu Novakoviću, TT monteru iz Rume.


Zabavni program na kraju takmičarskog dana


Zoran Novaković, TT monter iz Rume,
dobitnik 10 dana letovanja u Turskoj za dve osobe
dar Sindikata Telekoma "Srbija"

Nenad Novičić


Evo još malo slika sa Palića


Ekipa iz Sremske Mitrovice


Takmičenje u toku - ekipa iz Prištine


Ekipa iz Jagodine u toku takmičenja 


Takmičenje - na visini


Takmičenje - na zemlji


Ljuba Kovačev sa monterima u trenucima odmora


Gavrilović i Kovačev


Obećana nagrada već uručena

        Predsednik Sindikata Telekoma "Srbija", gospodin Zoran Mrvaljević, uručio je nagradu (po zelji dobitnika, prva smena u Sarimsakliju za dve osobe).
        Na put u našoj režiji krenuće Novaković Zoran iz Rume i njegov kolega sa takmičenja Darko Andrić, takodje iz Rume.

        Srećnim dobitnicima čestitamo i želimo dobar provod u Turskoj.

Slike sa uručenja nagradnog letovanja: