KONFEDERACIJA SLOBODNIH SINDIKATA
SINDIKAT TELEKOMA " SRBIJA"
SEKRETARIJAT BEOGRAD, KOSOVSKA 10/III
tel. 3231-447, 32-10-348, faks 32-30-564
http:// www.sindikat-telekoma.co.yu e-mail: sintel@eunet.yu

Broj: 724/5
Datum:01.07.2003.

OBAVESTENJE PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA

Komisija fonda solidarnosti obavestava predsednike SO da dokumentaciju za Fond prikupljaju od prvog do zadnjeg dana u mesecu a postom dostave do petog u narednom mesecu (npr.dokumentaciju za mesec jun prikupljati od 01.-30.06. a postom dostaviti najkasnije do 05.07.). Mole se sindikalni aktivisti, zaduzeni za prikupljanje dokumentacije za fond, da postupaju u skladu sa Pravilnikom fonda solidarnosti i Uputstvom za rad komisije za dodelu pomoci iz fonda solidarnosti tj. da:
    - su svi zahtevi iz Sindikalnih organizacija navedeni u P obrascu,
    - svaki zahtev za lekove ili lecenje, uz original racune, sadrzi pismeni zahtev zaposlenog kojim ce blize obrazloziti prilozene racune (npr. ako je hronicar da navede da konstantno koristi odredenu terapiju) i obavezno priloziti fotokopiju lekara specijaliste iz koje se moze utvrditi nalozena terapija;
    - zahtev za bolovanje preko 5 meseci obavezno sadrzi i fotokopiju doznake kojom se utvrduje duzina trajanja bolovanja (na svakoj doznaci je naznacen prvi dan privremene nesposobnosti za rad)
    - zahtev za rodenje deteta obavezno sadrzi fotokopiju Izvoda iz maticne knjige rodenih a ako je u pitanju trece dete i fotokopiju Izvoda iz maticne knjige rodenih ostale dece;
    - zahtev za smrt roditelja obavezno sadrzi fotokopiju Izvoda iz maticne knjige umrlih.

S postovanjem,

Predsednik