SINDIKAT TELEKOMA ''SRBIJA''


 SINDIKAT ''TELEKOM''

Preduzeće za telekomunikacije 
"Telekom Srbija" a.d.
predsednik Upravnog odbora g. Dragor Hiber
generalni direktor g. Draško Petrović

Poštovani ,

        Obaveštavamo Vas da su nadležni organi naših sindikata, posle započetih pregovora, usaglasili stavove i doneli sledeće važne odluke:
    1. Ovlastili smo naše komisije za praćenje primene Kolektivnog ugovora da isti mogu i tumačiti, kako bi se isključivo usaglašavanjem tumačenja izbegle proizvoljne procedure i štetno jednostrano tumačenje predstavnika poslovodstva.
    2. Zahtevamo hitan sastanak naših komisija za praćenje primene i tumačenje Kolektivnog ugovora i ovlašćenih predstavnika poslovodstva za 06.08.2003. godine, na kome bi se zapisnički konstatovali sporni i članovi Kolektivnog ugovora koji se ne primenjuju, a koje bi trebalo usaglasiti i primeniti retroaktivno u najkraćem roku (prekovremeni sati, smenski rad, pasivno dežurstvo, isplata troškova za ishranu...) 
    3. Da se pregovori o planskom povećanju zarada za drugu polovinu tekuće godine završe do 31.08.2003. godine, potpisivanjem Sporazuma od strane svih relevantnih subjekata da bi se postigli uslovi za blagovremenu realizaciju istih. 

        Ukoliko do kraja nedelje ne potvrdite održavanje traženog sastanka za sredu, 06.08.2003. godine, kao i ubrzo ne pokazete veću zainteresovanost za efikasnost započetih pregovora u vezi povećanja zarada, bićemo prinuđeni da potražimo rešenja u drugim metodima sindikalne borbe.

        Uvereni da je u zajedničkom interesu da efikasnim pregovorima nađemo prihvatljivo rešenje za obe strane očekujemo Vaš skori poziv za održavanje konstruktivnog sastanka, jer nam ozbiljnost situacije to i nalaže.

S poštovanjem,

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"
Zoran Mrvaljević, s.r.

Predsednik 
Sindikata "Telekom"
Zivan Mandic, s.r.