KONFEDERACIJA
SLOBODNIH SINDIKATA

Beograd
Francuska br.6
Sindikat Telekoma "Srbija"
tel. 011/3231-447, faks: 011/3230-564
e-mail: sintel@eunet.yu

Sindikat "Telekom"
tel. 011/3341-589, faks: 3223-413

Datum: 08.avgust 2003. godine

OBAVESTENJE!

        Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je, na zahtev sindikata PTT-a i Telekoma 07.08.2003. godine, održan sastanak, sa resornim ministrom gospođom Marijom Rašetom-Vukosavljević, predstavnicima poslovodstva JP PTT saobraćaja "Srbija" i Preduzeća za telekomunikacije "Telekom Srbija" a.d..

        U vrlo otvorenom i konstruktivnom razgovoru tražena su prihvatljiva rešenja za sledeća vrlo važna pitanja:

    1. Uvažavanje pozicije sindikata kao ravnopravnog partnera u pregovorima.
    2. Bitni operativni poslovi i posledice nastale nakon kupovine 29% akcija Telekoma od italijanskog akcionara.
    3. Strateška pitanja restrukturiranja i moguće privatizacije PTT-a i Telekoma.

        Dogovoreno je da će sindikati biti blagovremeno informisani o svim važnim pitanjima uz transparentnost u radu i planovima oba preduzeća od strane poslovadstva i ministarstva saobraćaja i telekomunikacija. Sindikati će biti adekvatno informisani i na vreme konsultovani u vezi sa promenom upravljačke strukture, sastava i promene Upravnog odbora, funkcionalnom organizacijom preduzeća, restrukturiranjem i svim ostalim bitnim pitanjima za oba preduzeća. 
        Započeti su razgovori o posledicama promene vlasničke strukture u Telekomu koja podrazumeva promenu Akcionarskog ugovora i sastav Skupštine akcionara, izmenu ili formiranje novog Upravnog odbora Telekoma, kao i nove organizacije, što bi za posledicu trebalo imati mnogo efikasniji rad od dosadašnjeg. 
        Definisati uslove primene Zakona o telekomunikacijama na nivou resornog ministarstva, poslovodstva i saglasnost sindikata. 
        Zaključeno je da se ovakvi sastanci ubuduće održavaju redovno, s obzirom da su otvorene mnoge teme važne za kompaniju i zaposlene. Takođe, dogovoreno je da će sindikatima biti dostavljeni planovi u pisanoj formi na analizu i blagovremeno usaglasavanje. 

        Sindikatima je pruzena sansa koju ne smemo propustiti. 

Predsednik
Sindikata Telekoma "Srbija"
Zoran Mrvaljević

Predsednik
Sindikata "Telekom"
Živan Mandić