U sredu, 13. avgusta održana je prezentacija prve faze restrukturiranja JP PTT Saobraćaja "Srbija", kojoj su prisustvovala rukovodstva PTT-a i "Telekoma Srbija", predstavnici Vlade i svih sindikata. 
        Po planiranoj dinamici, realizacija bi krenula najranije početkom 2004.godine.
        Direktor PTT-a Srđan Blagojević je nagovestio potpisivanje ugovora između poslovodstva i radnika, kako bi se i na taj način zaštitila prava zaposlenih.
        Generalni direktor "Telekoma Srbija" mr Draško Petrović je naznačio da Preduzeću predstoji dinamičan proces u kome će deo radnika, zbog digitalizacije, ostati bez posla, dok će se potreba za novim radnicima ukazati daljim razvojem Preduzeća. 
        Oba direktora su se saglasili da će se strogo voditi računa o eventualnom višku radnika. 
        Zamenik direktora PTT-a Zoran Marković je istakao da je JP PTT "Srbija" prvo javno preduzeće koje je krenulo u restrukturiranje, prepoznajući u boljoj i efikasnijoj organizaciji Preduzeća mogućnost za stvaranje uslova za tržišnu utakmicu koja predstoji.
        Predsednik Sindikata Telekoma "Srbija" Zoran Mrvaljević je naglasio da nema ni restrukturiranja ni privatizacije bez aktivnog učešća sindikata u tim procesima. Predložio je da predstavnici sindikata već u ovoj fazi uđu u radne grupe čiji je cilj pronalaženje najboljih rešenja za funkcionisanje određenih poslovnih oblasti, što je i prihvaćeno. Dat je rok od dva dana da sindikati odrede svoje predstavnike u radnim telima. 
        Predstavnici sindikata su još jednom istakli značaj blagovremenog i potpunog informisanja sindikata o svim bitnim procesima u oba preduzeća, istakavši da se to u poslednje vreme popravlja.

Informativna sluzba
Sindikata Telekoma "Srbija"