KONFEDERACIJA
SLOBODNIH SINDIKATA

Beograd
Francuska br.6

Sindikat Telekoma "Srbija"
Sekretarijat

www.sindikat-telekoma.co.yu

11 Beograd, Kosovska 10
tel. 011/3231-447, 011/3210-348
faks: 011/323-05-64
e-mail: sintel@eunet.yu

Broj: 921/6
Datum: 08.09.2003. godine

        Sindikat Telekoma "Srbija" organizuje konferenciju za novinare na kojoj ce postaviti javno

DESET PITANJA ZA MINISTARKU 
MARIJU RASETA - VUKOSAVLJEVIC
O ZLOUPOTREBAMA I MALVERZACIJAMA
U SRPSKIM TELEKOMUNIKACIJAMA

        Podseticemo i na krivicnu prijavu, koju je Sindikat Telekoma "Srbija" podneo protiv ministarke Raseta - Vukosavljevic jos 12.09. 2002. godine, a po kojoj Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu do sada nije nista uradilo. 

        Novinarima ce se obratiti:

    Zoran Mrvaljević, predsednik Sindikata Telekoma "Srbija" i
    Tihomir Živanović, diplomirani inzenjer telekomunikacija, clan ekspertskog tima Sindikata Telekoma "Srbija" (za telekomunikacije).

        Konferencija za novinare bice odrzana u utorak, 09.09. 2003. godine sa pocetkom u 12 časova u prostorijama Sindikata Telekoma "Srbija" - Kosovska 10, III sprat.

Sef Informativne službe
Sindikata Telekoma "Srbija"
Gordana Janicijevic - Potpara, s.r.


SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"
JAVNO POSTAVLJA DESET PITANJA 
MARIJI RASETA-VUKOSAVLJEVIC, 
MINISTARKI SAOBRACAJA I TELEKOMUNIKACIJA:

        1. Zasto niste ispostovali Sporazum o utvrdivanju odgovornosti za zloupotrebe i greske u poslovanju Preduzeca "Telekom Srbija" a.d, koji ste potpisali u ime Vlade Republike Srbije, 29.09.2001. godine?
        2. Zasto niste preispitali ugovor o prodaji 49% akcija Telekoma Srbija holandskom SIN-u (ciji je vecinski akcionar italijanski STET) i grckom OTE-u?
        3. Zasto niste preispitali nezakonito formiranje Preduzeca za mobilne telekomunikacije "Srbija" BK - PTT, u narodu poznato kao "MOBTEL" (063)?
        4. Zasto niste preispitali ugovor zakljucen izmedu Javnog preduzeca PTT saobracaja "Srbija" i preduzeca GVS, za isporuku losih uredaja za napajanje telefonskih centrala, koji su placeni vise od 20 miliona DEM?
        5. Zasto niste postupili u skladu sa Zakonom o javnim preduzecima i obavljanju delatnosti od opsteg interesa i Zakonom o sistemima veza, vec ste omogucila da se milijarde dinara iz Preduzeca "Telekom Srbija" a.d. preliju u privatne dzepove, koriscenjem broja 041 (seksi price, druge audio usluge i internet)?
        6. Zasto ste dozvolili da se unisti razvoj KDS-a, telekomunikacione mreze buducnosti za dvosmerni prenos informacija?
        7. Zasto ste dozvolili da se osteti Budzet Republike Srbije za oko 700 miliona evra, neplacanjem koncesija za KDS?
        8. Zasto niste organizovali utvrdivanje zakonitosti i odgovornosti za isplacenih preko 450 miliona svajcarskih franaka preko Zajednice jugoslovenskkih PTT?
        9. Zasto ste dozvolili da ogromna sredstva iz medunarodnog telefonskog saobracaja nezakonito uzmu internet provajderi?
        10. Zasto niste resili zalbu "Telekoma Srbija" a.d. na resenje kojim je inspektor iz Vaseg Ministarstva naredio da se ukljuce iskljuceni internet provajderi, koji su nezakonito pruzali usluge u medunarodnom telefonskom saobracaju (zalba je podneta jos 22.08.2002, danas je 09.09.2003. godine, a maksimalan zakonski rok je 60 dana)?