Doneta odluka o štrajku!

Na zajedničkoj sednici Izvršnog odbora i Glavnog odbora oba reprezentativna sindikata, uz prisustvo predstavnika Sindikata "Nezavisnost", odoneta je odluka da se, ukoliko se do 2.10.2003. godine ne završe pregovori sindikata i poslovodstva o potpisivanju Protokola o uvećanju mase za osnovne zarade, za drugu polovinu 2003. godine, i to:
    - septembar 8,33%
    - novembar 4,5%
    - decembar 4,0%
STUPA U JEDNOČASOVNI ŠTRJAK OPOZORENJA 2.10.2003. godine od 12 do 13 časova!

Usvojena je i odluka da se u utorak, 7.10. u 12 časova ORGANIZUJE MASOVNI PROTEST ZAPOSLENIH ISPRED TAKOVSKE 2.

        Istovremeno, IO Sindikata Telekoma "Srbija" i GO Sindikata "Telekom", izabrali su Zajednički odbor reprezentativnih sindikata od 10 članova, koji će voditi zajedničke pregovore i koordinirati nastupajuće aktivnosti sindikata.
        Zajednički odbor će u skladu sa razvojem situacije odlučiti i o aktiviranju danas donete odluke o stupanju u ŠTRAJK U ČETVRTAK, 9.10.2003. GODINE OD 07 ČASOVA, ukoliko ni do tada ne bude doneta odluka o traženom povećanju zarada!

        IO i GO oba reprezentativna sindikata ovlašćuju Zajednički odbor da napravi operativni plan zajedničkog obilaska radnih celina na terenu zbog informisanja i animiranja članstva i neophodne podrške nastupajućim aktivnostima sindikata.

        POZIVANJU SE SVI ZAPOSLENI U "TELEKOMU" DA DAJU SVOJU MAKSIMALNU PODRŠKU SVIM AKCIJAMA KOJE ĆEMOPREDUZIMATI, JER SE OVO TIČE SVAKOGA OD NAS!

        Ne zaboravite da nam svima predstoji ekonomski težak zimski period, koji sa ovakvim platama teško možemo da izdržimo!

        ZAJEDNO - DO ISPUNJENJA ZAHTEVA!

Informativna služba