KONFEDERACIJA
SLOBODNIH SINDIKATA

Beograd
Francuska br.6
Sindikat Telekoma "Srbija"
tel. 011/3231-447, faks: 011/3230-564
e-mail: sintel@eunet.yu

Sindikat "Telekom"
tel. 011/3341-589, faks: 3223-413
e-mail: zivanma@zahoo.com 

Datum: 06.10.2003. godine

V A Ž N O   S A O P Š T E N J E

        Poštovane koleginice i kolege
        Obraćamo Vam se povodom korekcije usvojenog plana aktivnosti, koje su kao mogućnost najavljivane, jer želimo što preciznije da delujemo.  Zajednički odbor je odlučio da se protestno okupljanje zaposlenih u Telekomu, pod nazivom "Hoćemo hleba - dosta nam je prljavih igara" održi u SREDU, 08.10.2003. g. u vremenu od 10:00 do 11:00 časova.
        U Beogradu i većim gradovima biće odražana ulična protestna okupljanja, dok će u ostalim radnim celinam biti održani zborovi zaposlenih uz odgovarajuće informisanje članstva.
        Razlog za jednodnevno odlaganje najavljenog protesta leži u tome što je u petak održan važan sastanak vrha Konfederacije slobodnih sindikata sa vodećim ljudima iz Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost". Cilj je bio da se usaglase interesi i zajednički pokušaju odbraniti duže vremena ugroženi interesi radništva u Srbiji. S obzirom da se do kraja ove nedelje očekuje postizanje konačnog dogovora i potpisivanje Deklaracije o saradnji  sve tri pomenute centrale, kao i plan sinhronizovanih aktivnosti, zajedničko okupljanje u Beogradu samo odlažemo na kratko vreme. 
        Zajednički odbor svestan situacije prati događaje iz časa u čas, tragajući za optimalnim rešenjima koja će racionalno trošiti energiju i strpljenje članstva. Sve planirane aktivnosti i štrajk, moramo odraditi disciplinovano i dovoljno brzo i efikasno, jer protivnička strana ima znatno veće mogućnosti da nas spreči u tome. 
        Ovaj naš veliki započeti posao je od odlučujuće važnosti za odbranu Telekoma i svih nas kao ozbiljnih, a loše plaćenih profesionalaca. Ovim putem još jednom apelujemo da budete informisani i disciplinovani pri sprovođenju sindikalnih uputstava i zadataka. 
        Odgovornost Zajedničkog odbora i njegoveprocene odlučujući su za konačni uspeh, ali bez vašeg pojedinačnog angažmana i podrške, gube smisao i mogućnost zajedničkog uspeha.
        Ostanimo jednistveni i odlučni i po cenu konfrontacije, jer je to jedini način da stignemo do konačnog cilja.

Presednik Zajedničkog odbora
Zoran Mrvaljević

Kopresednik Zajedničkog odbora
Živan Mandić