Danas

14. oktobar

        BEOGRAD - Radnici Telekoma prihvatili predlog Vlade Beograd - Radnici Telekoma prekinuli su strajk, koji je poceo juce ujutru, nakon sto je Strajkacki odbor sva cetiri sindikata Telekoma Srbije prihvatio predlog Vlade Srbije o povecanju plate. Ministar finansija Bozidar Delic predlozio je strajkacima povecanje oktobarske plate za 8,33 odsto, ali i da im se pocetkom marta 2004. godine isplati jos jedna i po plata iz dobiti preduzeca. U toku dana ocekivalo se potpisivanje sporazuma poslovodstva i sindikata na osnovu koga je trebalo da se napravi plan za 2004, i ubace kozmeticke ispravke predloga.
        U Strajkackom odboru su istakli da su radnici Telekoma prilikom strajka postovali minimum procesa rada, i da su otklanjali samo kvarove prioritetnim korisnicima. Gradani su na otklanjanje kvarova cekali nesto duze, a dobijanje broja 988 je bilo znatno otezano. M. M.


Glas javnosti

14. oktobar

Sindikat Telekoma dogovorio se sa Delicem o povecanju plata 
Za zaposlene i pozajmica od 16.000 dinara

        BEOGRAD (Beta) - Sindikati Telekoma Srbije saopstili su juce da su prihvatili ponudu Vlade Srbije o povecanju zarada i da ce prekinuti strajk. Predsednik Sindikata Telekoma Zoran Mrvaljevic rekao je da je prihvacen predlog ministra finansija Bozidara Delica da zaposlenima u Telekomu u oktobru bude povecana plata za 8,33 odsto i da im pocetkom marta 2004. godine bude isplacena jos jedna i po plata iz dobiti preduzeca. 
        Mrvaljevic je rekao i da je sindikat postigao dogovor sa predsednikom Upravnog odbora "Telekoma" Dragorom Hiberom da se zaposlenima do decembra odobri pozajmica u visini jedne prosecne plate (oko 16.000 dinara) koju ce oni vracati u sest jednakih mesecnih rata. 
        Zahtevi "Telekoma" bili su povecanje septembarskih plata za 8,33 odsto, oktobarske za 4,5 i novembarske za cetri odsto, a od Vlade Srbije zatrazeno je i da sindikatima omoguci pristup podacima preduzeca, kao i da u privatizaciji kompanije ucestvuju i sindikati, a zatrazena je i garancija da ce radnici dobiti besplatne akcije.