KONFEDERACIJA
SLOBODNIH SINDIKATA

Beograd
Francuska br.6
Sindikat Telekoma "Srbija"
tel. 011/3231-447, faks: 011/3230-564
e-mail: sintel@eunet.yu

Sindikat "Telekom"
tel. 011/3341-589, faks: 3223-413
e-mail: zivanma@yahoo.com 

Beograd, 16.10.2003. godine u Beogradu

SPORAZUM NAS OBAVEZUJE
NA DALJU SARADNJU

        Poštovane koleginice i kolege,

        Naše petnaestodnevne dozirane medijske i organizacione pripreme, kao i promišljene štrajkačke aktivnosti urodile su plodom, bez obzira na vrlo složene okolnosti. Izvršni i Glavni odbor, svesni velike odgovornosti, procenuli su situaciju prema pouzdanim informacijama sa sindikalne i političke scene i odlučili da je pravi trenutak za dogovor i potpisivanje Sporazuma.
        Dok čitate ove redove naša zarada uvećana za 8.33% je na računima, a Vaši sindikalci će se u daljim pregovorima sa poslovodstvom zalagati za što povoljniju otplatu pozajmice od 16.000,00 dinara polovinom decembra, čime bi se uspostavio finansijski most do martovske isplate zarade iz dobiti od 1.5 zarade.
        Svesni smo da određeni broj zaposlenih neće biti u potpunosti zadovoljan postignutim, ali molimo vas da imate u vidu želje organizatora da se u datim okolnostima postigne maksimalno, uz minimalni rizik po zaposlene.
        Naravno da nas dogovoreno neće uspavati jer nas očekuje realizacija potpisanog. Naše dalje aktivnosti moramo usmeriti na rad Komisije za primenu Kolektivnog ugovora, na što bezbolniju i efikasniju reorganizaciju i restruktuiranje, kao i ostvarenje našeg zakonskog prava na akcije u predstojećoj privatizaciji.
        Ovaj sindikalni posao može uspeti ukoliko svi zaposleni učestvuju u rešavanju problema i čvrsto stoje i podržavaju (ali i kontrolišu) svoje sindikalno vođstvo. Uz još jednu veliku zahvalnost zaposlenih za podršku i pokazanu odlučnost, pozdravljamo Vas, kao najodgovorniji i vešiti krivci za neostvarene, a opravdane želje.

Presednik
Zajedničkog štrajkačkog odbora
Zoran Mrvaljević

Kopresednik
Zajedničkog štrajkačkog odbora
Živan Mandić