Konfederacija slobodnih sindikata

SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA
SEKRETARIJAT
BEOGRAD, Radivoja Koraća br. 4
tel:011/3445-852, 011/3445/860
faks: 011/3446-011

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sintel@eunet.yu

Broj: 1275/8
Datum: 26.11.2003. godine

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsedniku g-dinu Zoranu ŽIVKOVICU
MINISTARSTVO ZA SAOBRACAJ I TELEKOMUNIKACIJE
ministru g-đi Mariji RAŠETA – VUKOSAVLJEVIĆ
MINISTARSTVO FINANSIJA I EKONOMIJE
Ministru g-dinu Božidaru ĐELIĆU
MINISTARSTVO ZA RAD I ZAPOSLJAVANJE
Ministru g-dinu Draganu MILOVANOVIĆU
KOORDINACIONI CENTAR ZA KOSOVO I METOHIJU
Predsedniku g-dinu Nebojši ČOVIĆU

        Postovani,
        Obracamo vam se po drugi put, na insistiranje clanova Sindikata Telekoma „Srbija“ sa Kosova i Metohije, koji su jos u maju burno reagovali na ukidanje tzv. Kosovskog dodatka za radno angazovane u „Telekomu Srbija“ na Kosovu i Metohiji. 
        Poslovodstvo „Telekoma Srbija“ tada se rukovodilo cinjenicom da je „Telekom“ akcionarsko drustvo i da mora da posluje na profitabilnim osnovama, pa je zato ukinulo tzv. Kosovski dodatak, dok ga Vlada Srbije tretira kao javno preduzece, jer ga je osnovalo JP PTT „Srbija“, te smo stoga pod famoznom Uredbom o ogranicenju zarada.
        Novim dopisom (br.84665 od 21.11.2003. godine) gen. direktora g-dina Draška Petrovića resornim ministarstvima, a kao reagovanje na najavu protesta i strajkova 190 zaposlenih u „Telekomu Srbija“ a.d. sa Kosova i Metohije, obratio vam se istom molbom koju i mi upucujemo: molimo vas najusrdnije da primite jednu malu delegaciju reperezentativnih sindikata „Telekoma Srbija“ a.d. 
        Ili, jos efikasnije - mogli biste da deblokirate 4 miliona dinara, koliko je potrebno za obezbeđivanje isplate duple plate zaposlenima u „Telekomu“ na Kosovu i Metohiji. Time ne biste ostetili nikoga, jer je ovo suma koju „Telekom“ u slucaju delimititanja, moze lako da odvoji.
        Nadamo se da cete imati razumevanja za nas apel, tim pre sto se „Telekom“, kao i Sindikat trude na sve nacine da pomogne nasim kolegama da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji. Ne tereba da vam objasnjavamo na koje sve nacine odrzavamo mrezu na tom podrucju, na koje nacine i u kakvim uslovima montiramo mini-centrale, pa cak i stipendiramo desetoro srednjoskolaca iz Gracanice.
        U nadi da cete imati sluha i dobru volju, s nestrpljenjem iscekujemo odgovor od vas. 
        U prilogu vam dostavljamo pismo svih zaposlenih u „Telekomu“ sa zbora u Kosovskoj Mitrovici odrzanog 18.12.2003. godine.

S postovanjem,

Predsednik
Sindikata Telekoma „Srbija“
Zoran MRVALJEVIĆ