DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ZA CLANOVE SINDIKATA
TELEKOMA "SRBIJA"

        Na danasnjoj sednici Izvrsnog odbora sindikata Telekoma "Srbija" odluceno je da nas sindikat osigura sve svoje clanove dopunskim zdravstvenim osiguranjem.

        Na istoj sednici je potpisan ugovor sa DELTA OSIGURANJEM. Osiguranje se odnosi na teze bolesti i hirurske zahvate. Premija je 30.000 dinara. Sindikat ocekuje da ce i poslovodstvo poceti da uplacuje istu sumu novca mesecno (50 dinara) po zaposlenom, pa bi se premija udvostrucila (60.000 dinara). Za isplatu novca od osiguranja potrebna je otpusna lista ili dijagnoza lekara cime se smanjuje papirologija. Novac se isplacuje najkasnije 14 dana od dana podnosenja zahteva. Zahtevi se dostavljaju sindikalnoj organiciji. 
        Postoji mogucnost da svaki zaposleni uplacuje dopunsko zdravstveno osiguranje za nezaposlene supruznike ili roditelje (do 65 godina starosti). Ovom polisom su automatski osigurana deca od 2 - 18 godina od tezih bolesti. 
        U narednih mesec dana, predsednici sindikalnih organizacija imaju obavezu da za sve svoje clanove dostave spisak onih koji bi da dodatno osiguraju clanove svojih porodica
(ime, prezime, srodstvo, maticni broj). 
        Nas sindikat je u pregovorima sa DELTA OSIGURANJEM i oko ostalih vidova pomoci, koje se sada regulisu preko Fonda solidarnosti. 
        Istovremeno, u toku su pregovori oko kompletiranja optimalne ponude za dopunsko penzijsko osiguranje. U perspektivi, postoji obostrana zainteresovanost, kako sindikata, tako i DELTA OSIGURANJA, za davanje stambenih kredita, tim pre jer DELTA HOLDING moze da pokrije celukupni investiciono-izvodjacki ciklus. Tim pre, jer je TELEKOM SRBIJA jedan od deponenata DELTA BANKE. No, ovome mora da prethodi sredjivanje zakonske regulative. Nadamo se da ce nova vlast biti brza i efikasnija od stare. 

O detaljima citajte u januarskom broju TELEKOM VESTI.