Конфедерација 
слободних синдиката

Београд,
Француска бр. 6

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"
Секретаријат

www.sindikat-telekoma.co.yu 

11000 Београд, 
Радивоја Кораћа 4
тел. 011/3445-852, 3445-860
факс: 011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu

Број: 242/2
Датум: 02.03.2004. године
Београд 

        На основу члана 27.Статута Синдиката Телекома «Србија», Извршни одбор је на седници одржаној 26.02.2004. године, у Београду донета је следећа 

ОДЛУКА

  1. Даје се сагласност на измењене критеријуме за добровољно напуштање Телекома. 
    Синдикат Телекома "Србија" задржава право да на основу резултата првог 
    конкурса затражи измену критеријума.

Образложење

        На основу првобитно достављених критеријума за добровољни одлазак из Предузећа Синдикат Телекома "Србија " је доставио предлог за измене. 
        Главна одлика тих примедби се односила на повећање новчаног износа које предузеће даје у случају позитивно решеног захтева по закључењу конкурса. Дана 31.01.2004 достављени су нешто измењени критеријуми које је нешто касније потписао генерални директор.
        Главна карактеристика ових измена је да су побољшане формулације које имају за циљ несметано функционицање рада Комисије за добровољно напуштање Предузећа. Једина измена која иде директно у корист кандидата је она која укључује одредбе о минулом раду из Колективног уговора при формирању нето зараде чији ће се умножак давати кандидату на основу критеријума.
        Међу приоритетним категоријама запослених налазе се инвалиди и запослени са оштећеним здрављем који су дуже времена били на боловању. Многима од њих одговарају и овако измењени критеријуми јер због здравственог стања нису вољни да чекају. Овакав утисак је формиран приликом разговора који су на тему Добровољни одлазак из Телекома организовани од стране нашег синдиката. Они би требало да се потврде резултатима првог конкурса. 
        Посматрајући сличне случајеве у републици Србији можемо констатовати да су нека предузећа за ову намену давала далеко веће износе. То се нарочито односи на она предузећа где су у поступку приватизације била продата страним власницима. Због тога Синдикат Телекома "Србија" задржава право да на основу резултата првог конкурса затражи измену критеријума.

Председник Извршног одбора
Синдиката Телекома „Србија“
Бранислав Савић, с.р.