Konfederacija
slobodnih sindikata

Beograd
Francuska br. 6

SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA
Sekretarijat

www.sindikat-telekoma.co.yu 

 

11000 Beograd, Radivoja Koraća br. 4
tel. 011/3445-852, 011/3445-860
faks: 011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu

 

Број:313/2
Датум: 17.03.2004. године
Београд

ЈЕДИНСТВЕНИ СИНДИКАТ ПОНОВО КАСКА ЗА НАМА

        Данас је освануло ВАЖНО САОПШТЕЊЕ Јединственог синдиката, додуше, не баш разумљиво и прецизно, у коме се, поново прозивамо, чак се и не зна због чега. Такво конфузно саопштење само може да створи додатну збрку код запослених. Китећи се, по ко зна који пут, туђим перјем, обавештавају запослене да ће ето, баш они имати састанак са министром Илићем и генералним Драшком Петровићем у среду (не каже се коју, а данас то свакако нису урадили) и прозивајући нас да смо неозбиљни јер г. Мрваљевић није присуствовао том важном састанку на тему исплате зараде из добити у понедељак. Г. Мрваљевић је послао на тај састанак више него компетентног представника г. Драгана Гавриловића, јер себе не сматра незаменљивим. Џаба другом синдикату делегација од 7-8 људи када је једино предлог једног јединог нашег представника да и породиље добију „тринаесту плату“ једино и прихваћен. Јединствени синдикат је опет закаснио јер смо захтев за састанак са министром Илићем упутили још пре три дана -15. 03.2004. године. Савршено је јасан и концизан.


Konfederacija
slobodnih sindikata

Beograd
Francuska br. 6

SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA
Sekretarijat

www.sindikat-telekoma.co.yu 

 

11000 Beograd, Radivoja Koraća br. 4
tel. 011/3445-852, 011/3445-860
faks: 011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu

 

Број: 294/2
Датум: 15.03.2004. године

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВО ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
РЕСОР ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА
Г. ВЕЛИМИРУ ИЛИЋУ, МИНИСТРУ

        Поштовани господине министре,

        Потписаним Споразумом између Владе Србије, пословодства Телекома и репрезентативних синдиката у октобру прошле године, чиме је окончан штрајк у Телекому, предвиђена је исплата зараде из добити запосленима током марта. Новац постоји, спреман је за исплату, а синдикат се плаши да због промена које су се догодиле у нашем акционару ОТЕ-у, који иначе блокира рад Управног одбора, не стопирају исплату. Молимо Вас да се због овога хитно састанемо, како бисмо предупредили евентуалне последице у виду штрајка запослених, који су иначе огорчени чињеницом да најуспешнија Компанија у СЦГ и телекомуникациона компанија у Југоисточној Европи има недопустиво ниске плате, омеђене Владином Уредбом о ограничењу зарада у јавним предузећима, мада смо ми акционарско друштво. 

        После Вашег говора на Сусрету ТТ монтера у Прељини, 13.03.2004. године, закључили смо да сте већ довољно информисани о ситуацији у Телекому, плановима и даљем развоју, те да већ сада можете ваљано да реагујете.

        Надамо се да схватате озбиљност и хитност наше молбе.
        Најсрдачније Вас поздрављамо.

        С поштовањем

Председник 
Синдиката Телекома „Србија“
Зоран МРВАЉЕВИЋ, с.р.


А о хронологији догађаја на ову тему (као и све остале) погледајте на нашем сајту који се дневно ажурира:

www.sindikat-telekoma.co.yu