О ЗАРАДИ ИЗ ДОБИТИ СА МИНИСТРОМ ВЕЛИМИРОМ ИЛИЋЕМ И ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ ДРАШКОМ ПЕТРОВИЋЕМ

        Због чињенице да се приближава крај марта, рока до кога је требало да буде исплаћена зарада из добити, представници Синдиката Телекома „Србија“, Јединственог Синдиката Телекома Србија и Синдиката „Независност“ Телекома Србија разговарали су данас са генералним директором „Телекома Србија“ а.д. мр Драшком Петровићем и директором Дирекције за персонал и организацију мр Милицом Ђуровић. 
        На састанку је речено да је 512.000.000 динара за исплату зараде из добити спремно за исплату, али да законска процедура налаже заседање Управног одбора и Скупштине акционара. Већ је познато од раније да је блокиран рад УО, а у поступку је и избор новог председника УО. 
        Због овакве ситуације, представници синдиката су потом имали састанак са министром за капиталне инвестиције г. Велимиром Илићем и његовим помоћником за телекомуникације г. Богољубом Лазићем. Министар Илић је синдикалце упознао са пресеком тренутног стања у делу сектора, који покрива његово министарство, са посебним освртом на ситуацију у Пошти, Телекому и Мобтелу. Исказао је незадовољство глобално гледано, најавио продају Мобтела и бољу заштиту државних интереса у јавном сектору, са посебним акцентом на недопустиво стање у Пошти, као и уопште рашчишћавање власничких односа. 
        Министар Илић је синдикатима у Телекому препоручио да пренесу пословодству да упути захтев Влади за одобрење исплате зараде из добити и на себе узео обавезу да лично разговара са министром Динкићем, како би се одобрила исплата зараде. Синдикалци су г. Илићу пренели одлучност запослених да, ако се не испоштује Споразум, уђу и у штрајк, што би свима у овом тренутку штетило. 
        Истовремено, министру је предочено и штетно деловање Уредбе о ограничењу зарада запослених у Телекому, с чиме се он сложио и препоручио да се упути захтев Влади за изузимање Телекома из те Уредбе, за шта ће се он здушно заложити.
        После састанка у Влади Србије, синдикалци су поново отишли код генералног директора г. Петровића, који је рекао да ће упутити допис, како је министар и препоручио, остајући при чињеници да је, осим добре воље министра да запосленима у Телекому изађе у сусрет, неопходна седница Управног одбора и Скупштине акционара.
        Допис ће бити упућен 25. марта.

Информативна служба