KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

Број: 567/3
Датум: 19.05.2004. године

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВО ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
г. Велимиру ИЛИЋУ, министру

Предмет: 
ЗАХТЕВ ЗА ХИТНИМ САСТАНКОМ У РОКУ ОД 24 ЧАСА

        Синдикат Телекома „Србија“ згранут Вашим контрадикторним и забрињавајућим изјавама у медијима о продаји Телекома у невреме и најави исхитрене приватизације – ЗАХТЕВА ХИТАН САСТАНАК И ДАЈЕ ВАМ РОК ОД 24 САТА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ИСТОГ!
        Чланови нашег синдиката, насталог после срамне продаје Телекома Италијанима 1997. године и највеће пљачке Србије у последње време, која се радила мимо јавности, синдиката и запослених у Телекому, неће дозволити да се историја, као фарса, понови опет!
        Синдикат, овога пута неће да дозволи да буде изузет из одлучивања у процесу приватизације!
        Синдикат неће да дозволи да запослени у најуспешнијој компанији у СЦГ – остану без Компаније и без посла!
        У директном разговору са Вама, као ресорним министром, желимо да чујемо шта намеравате да урадите са нашом Компанијом, самим тим и нашом егзистенцијом!
        Од Вас лично желимо да чујемо зашто терате Телеком да узме потпуно неповољан кредит, када му није потребан, јер има могућности сам да инвестира 100 милиона евра у фиксну телефонију!
        Уколико нас не удостојите пријемом, узвратићемо медијском кампањом и свим осталим синдикалним методама борбе, без поштовања минимума процеса рада, у којој нећемо поштедети никога ко има икакав интерес да „руши“ Телеком. О свему овоме намеравамо да, преко Конфедерације слободних синдиката, обавестимо и Међународну организацију рада и све сродне организације. Уколико останете упорно при својим ставовима, који штете и националним интересима Србије, бићемо принуђени да у све синдикалне активности укључимо и чланице Конфедерације слободних синдиката (ЕПС, НИС, ПТТ, банке, осигуравајућа друштва...).

Председник
Синдиката Телекома „Србија“
Зоран Мрваљевић

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, 011/3445-860, факс:011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu