ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
др Војиславу КОШТУНИЦИ, 
председнику

АПЕЛ ВЛАДИ СРБИЈЕ

        Поштовани господине председниче,

        Са Изборне скупштине монтера „Телекома Србија“ а.д. у Бањи Ковиљачи обраћамо Вам се са надом да ћете нас подржати у заједничком напору да сачувамо Телеком, као национално благо Србије, од оних који би да га олако распродају или га приграбе за себе!

        Монтери су најбројнија категорија запослених и они су кичма Телекома! Телеком почива на нама, али и ми зависимо од Компаније. 
        Знамо да сте упознати са успесима нашег Предузећа у протекле два године посебно. Знамо да Вам је познат и крајње амбициозан бизнис план за ову годину! Не дозволите никоме да све то прекине и поништи!
        Зашто у земљи Србији све што је успешно мора да се распрода?!
        Зашто се тајкунима, који бесомучно грабе свеа што иоле вреди, већ једном не стане на пут?
        Зашто се дозвољава нашем ресорном министру Велимиру Илићу да за свог помићника постави човека, који нема никакве квалификације за телекомуникације, а долази директно из компаније Карић? 
        Да ли је могуће да држава није имала свој кадар, честит и доказано поштен, да штити своје интересе и своје власништво, већ се дозволио директан сукоб интереса?
        Зашто држава дозвољава господину Карићу да узима паре од Телекома по уговору о интерконекцији, а не тражи се од г. Карића ни да испуни оснивачки уговор, нити да Пошти, исплати зараду из добити за све протекле године?
        Зашто је Мобтел изузет из Уредбе о ограничењу зарада а Телеком није, када је и њима Пошта оснивач?
        Имамо много питања. Многе одговоре наслућујемо, али нам није јасно зашто држава већ једном не узме ствар у своје руке!

        Поштовани господине председниче,
        Телекому не требају никакви, а поготово не уцењивачки кредити, јер је сам инвестиционо способан. Зашто нас неко тера да сами себи наносимо штету?
        Ми Вас молимо да помогнете овој руководећој екипи у Телекому да доврши започети посао: потпуну дигитализацију, промену тарифа, од чега бисмо новац уложили управо у развој фиксне телефоније, као и да завршимо савремене пакетске комутације. Истовремено, сами, из својих средстава започели реализацију рационализације броја запослених, кроз Конкурс за добровољни одлазак из Телекома. 
        Нама треба Ваша подршка, па Вас молимо да нам помогнете. Тиме и Ви и ми помажемо Србији у тешкој борби са остацима прошлости, са катастрофалном привредом, а све у жељи да се већ једном крене напред!

У Бањи Ковиљачи,
21.05. 2004. године

        У име преко 4 000 монтера Телекома "Србија"

Председник Удружења монтера за
телекомуникациону мрежу Србије
Милинко ЂОРЂИЋ