Република Србија
Министарство за капиталне инвестиције
Број: 06-00-230/2004-01
Датум: 21.05.2004.

ЗАКЉУЧЦИ
СА САСТАНКА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СИНДИКАТА ЈП ПТТ 
„СРБИЈА“ И „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

        На основу писма Синдиката Телекома „Србија“ од 19.05.2004. године са ултимативним захтевом да се у року од 24 часа добије разјашњење и одговор на питања која се тичу функционисања оба предузећа евентуалне продаје и приватизације, његово реструктурирање, као и питање добијања кредита од ЕБРД-а, оджан је састанак 21.05.2004. год., на коме су усвојени следећи закључци:

  1. У целокупном процесу евентуалне приватизације Телекома омогућити изјашњавање синдиката;

  2. Хитно деблокирати – формирати УО Телекома (координација ЈП ПТТ „Србија“, Влада Републике Србије, министарство и грчки акционар). Хитно именовати генералног директора или вршиоца дужности – на прдлог Владе Републике Србије и поставити га од стране УО „Телекома Србија“. Рок 15 дана.

  3. ормирати тим састављен од представника синдиката (ПТТ-а и Телекома), руководства и министарства, ради разговора са грчким акционаром (ОТЕ Интернационал), ради разрешења насталих проблема.

  4. Разрешити питање власничких односа између ЈП ПТТ „Србија“ и „Телекома Србија“. Извршити расподелу добити Телекома и тиме разрешити сервисирање кредита ЈП ПТТ „Србија“ за отплату акција Телекома и од прве продаје неког од зависних предузећа ЈП ПТТ „Србија“, извшиће се повраћај средстава које је ПТТ дао за откуп акција Телекома.

  5. Припренити реалан предлог (са детаљном анализом) повећања зарада и покренути иницијативу на Влади Републике Србије за изузимање од ограничења зарада у „Телекому Србија“.

  6. Припремити измене и допуне Колективног уговора који ће обезбедити боље и стимулативније награђивање радника Телекома.

МИНИСТАР 
Велимир Илић 

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ 
„ТЕЛЕКОМА СРБИЈА“ А.Д.

ТЕЛЕКОМ „СРБИЈА“

„ТЕЛЕКОМ“ СРБИЈА

НЕЗАВИСНОСТ