Удружење монтера за телекомуникациону мрежу Србије проследило је нашем синдикату отворено писмо пословодству, са молбом да га објавимо на нашем сајту.

„ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.
проф. др Драгору ХИБЕРУ,
председнику Управног одбора;
Мр Драшку ПЕТРОВИЋУ,
генералном директору

        Поштована господо, 

        Једнодушан закључак IV Изборне скупштине Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије из „Телекома Србија“ а.д., одржане у Бањи Ковиљачи 21. 05.2004. године је да Вам упутимо писмо у коме од руководства и менаџмента захтевамо обезбеђивање услова за реализацију Плана развоја за 2004. годину! 
        Поштујући Ваше напоре у протекле три године да од губиташа са 13 милијарди дуга, за тако кратак период, Предузеће доведете до титуле најуспешнијег привредног субјекта у Србији и Црној Гори, као и до најуспешније телекомуникационе Компаније у Југоисточној Европи, уз највеће инвестиције икад уложене у развој од настанка телекомуникационих система у овој земљи – потребно је да тако наставите, у чему имате нашу подршку!
        Свесни чињенице да амбициозни планови које најављујете у наредне две-три године повећавањем вредности Компаније „Телеком Србија“ , омогућују и нама запосленима веће зараде, бољи стандард, и респектабилне акције у домену реализације планова, спремни смо да учинимо све што је у нашој моћи да се то и остваре. Тим пре, јер смо ове године први пут добили зараду из добити!
        Од Вас очекујемо да заједно са нама уђете у битку за укидање Уредбе о ограничењу зарада, чиме ће се аутоматски решити и проблем са немогућношћу исплате рада дужег од пуног радног времена, као и потпуну упосленост за наш кадровски ресурс, а не да извођаче са листе за КИР процедуру, које ангажујете, због немогућности адекватне надокнаде нашим радницима. 
        На крају, радује нас чињеница и Ваш став у погледу броја запослених – да нема вишка радника! Сви вишкови ће бити решени у оквиру квалитетних социјалних програма, као што је Конкурс за добровољни одлазак из „Телекома Србија“, едукацијом, програмом усавршавања и образовања за потребе инплементирања нових технологија.

        Имајући у виду све наведено, нас преко 4.700 монтера за телекомуникациону мрежу Србије у „Телекому Србија“ Вас овом пордшком обавезујемо да се одупрете свим притисцима оних који не желе добро ни Телекому ни Србији.
        И не заборавите да ћете у том истрајавању увек у нама имати партнера који ће жестоко бранити све оно што је изградило стаус најуспешније телекомуникационе компаније у Југоисточној Европи.

С поштовањем, 

Председник
Удружења монтера за 
телекомуникациону мрежу Србије
Милинко ЂОРЂИЋ 

У Бањи Ковиљачи,
21.05.2004. године