СТОП ШТЕТНОЈ ПРИВАТИЗАЦИЈИ ТЕЛЕКОМА

        Синдикат Телекома „Србија“, на данашњој конференцији за новинаре у Медија центру у Београду, упознао је јавност са свим штетним последицама евентуалне исхитрене приватизације, или продаје делова Телекома. Било је речи о наметању Телекому неупотребљивог, скупог и обавезујућег – предприватизационог кредита Европске банке за обнову и развој, којим се предузеће које такав кредит узме – обавезује на отпочињање приватизације у року од једне до три године, уз стално присуство консултанта за приватизацију. 
        Председник Синдиката Телекома „Србија“ Зоран Мрваљевић упознао је новинаре са несналажењем ресорног министарства за капиталне инвестиције у области телекомуникација, а Драган Ковачевић је нагласио проблем недостатка подзаконских аката у области телекомуникација. Љубомир Ковачев је презентовао пресек тренутног инвестиционо – развојног циклуса у Телекому и погубне последице по запослене, али и државу у целини, ако се тај циклус потпуно неоправдано – прекине.
        О специфичном виду решавања проблема евентуалног вишка запослених говорили су Драган Гавриловић и Драган Ковачевић, упознајући новинаре са Фондом за стимулисање добровољног одласка из Предузећа и поседним програмима обуке и преквалификације, којима ће у овој години бити обухваћено преко 4.000 запослених у Телекому. 


Kонференције за новинаре Синдиката Телекома „Србија“ са почетком у 11 часова одржаna je у Медија центру. Тема је Стоп штетној приватизацији „Телекома Србија“. Учесници су:
    1. Зоран Мрваљевић, председник Синдиката Телекома „Србија“;
    2. Љубомир Ковачев, председник Скупштине Синдиката Телекома „Србија“;
    3. Драган Ковачевић, потпредседник Синдиката Телекома „Србија“
    4. Драган Гавриловић, члан Извршног одбора Синдиката телекома „Србија“