KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

www.sindikat-telekoma.co.yu

ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ О ПОВЕЋАЊУ ЗАРАДА

Представници оба репрезентативна синдиката одржали су јуче други састанак са пословодством на коме се наставило са усаглашавањем ставова око повећања зарада.
        Синдикати су, под великим притиском чланства, изнели максималистички захтев за повећањем зарада (види предлог на нашем сајту), који пословодство, с обзиром на велико заостајање у расту зарада, разуме али сматра да такав захтев не би прошао у Влади Србије, а ни буџет не би издржао толико повећање без редефинисања тарифног система. Предлог пословодства је нешто умеренији, али је такође на фону пристојног повећања зарада.
        Представници пословодства су подсетили да се чине максимални напори како би се даљом рационализацијом, и на све друге начине, обезбедила и преусмерила средства из унутрашњих резерви у масу за зараде, а да се не наруше витални интереси и планови убрзаног развоја Предузећа.
        Представницима репрезентативних синдиката је приказан и нови модел диференцираних нивоа зарада.
        Договорено је да представници репрезентативних синдиката нивелишу своје захтеве и доставе их пословодству, после чега би дошло до дефинитивног усаглашавања ставова између синдиката и пословодства. Око 15. августа, као заједнички предлог за повећање зарада, упућен би био у форми писма министру финансија Млађану Динкићу на разматрање.
        Представници репрезентативних синдиката су наговестили пословодству да ће на све могуће начине покушати да се изборе код надлежних министарстава за пристојно повећање зарада, нагласивши да са овако ниским, Уредбом додатно ограниченим зарадама, нипошто не смемо да чекамо следећу годину и укидање монопола.

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

телефон: 011/3445-852, 011/3445-860, факс:011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu