Захваљујући максималној ажурности генералног директора мр Драшка Петровића, мр Срђана Богосављевића и мр Милице Ђуровић, комплетно руководство Централе Србије дошло је на састанак са запосленима у Новом Пазару. Састанку су присуствовале колеге из Сјенице и Тутина.

        „Екипу“ из Крагујевца и Краљева чинили су: г. Срђан Станић, координатор ТД Централна Србија за остварење Бизнис плана, одн. Директор ТД за мрежу ЦС, Небојша Карапанџић, директор ТД ДРК-а ЦС, Душан Поповић, директор Логистике ТД ЦС, Ивица Милошевић, координатор групе послова у Дирекцији за персонал и организацију ТД ЦС, Раде Живковић, директор Филијале Краљево – Крушевац…
        Испред нашег синдиката састанку су присуствовали: Зоран Мрваљевић, председник, Аца Стојановић, потпредседник, Бранислав Савић, председник ИО и чланови ИО: Драган Гавриловић, Рале Анђелковић и Ненад Симовић, уједно председник СО Нови Пазар.

Срђан Богосављевић: „Нема смене генерала док траје битка!“
А после битке? (201) 

        У уводном слову мр Богосављевић је представио део Бизнис плана за ову годину, не заобилазећи ни бројне проблеме са којима се суочавамо. Он је нагласио да се под хитно мора да уради нормирање свих послова, што је уско повезано и са најавом повећања броја нивоа зарада, односно стимулацијом и напредовањем. Неопходно је утврђивање правила за коришћење возила и свега осталог неопходног за квалитетан рад, али ће се и резултати ригорозно мерити.
        Коментаришући бројне проблеме који су запослени у Пазару изнели на рачун логистике, мр Богосављевић је рекао да Дирекција за логистику нема праве податке, али, укупно гледајући, у односу на пре две године – сада неупоредиво боље ради, али је неопходно да се сви директори дирекција нађу на истом задатку и, коначно, нормирају све послове, ураде план прерасподеле послова и радника, а на нивоу Телекома сачини прецизна динамика права, обавеза и одговорности сваког запосленог, на свим нивоима.         Такође је мр Богосављевић нагласио да без добре нове организације и оптимализације свих процеса у Компанији - нема видљивијег напретка. Том организацијом, нагласио је, сваки запослени мора да се осећа делом јединственог тима, који мора да буде спреман за тржишну утакмицу. И победу! Док трају ови процеси, одн. битка – не би ваљало мењати генерале, завршио је мр Богосављевић.
        Најчешће прозивану Логистику бранио је Душан Поповић, наглашавајући да је приоритет ове Дирекције био у овој години градња нових и адаптација купљених објеката, као и набавка возила за интервенције (150), додавши да од ове две ставке директно зависе плате свих запослених, те да морају да имају разумевања за свеукупну ситуацију. Због тога су друге ствари, попут столица, и сличног – биле мало скрајнуте, али не и заборављене. 
        Договорено је да се списак потребних ствари достави ТД за логистику. Истовремено, г. Поповић је нагласио да се очекују нове „ладе-ниве“ неопходне за ово подручје. 
        Запослени су, да не понављамо, изнели низ проблема са којима се суочавају, о чему је било речи у извештају са претходног састанка (види сајт).
        Састанак је трајао непуна четири сата. После овог, имењаци Богосављевић и Станић разговарали су, по налогу генералног директора, са високообразованим Пазарчанима, запосленим у Телекому. О чему – нису хтели да нам кажу.

П.С. За ову прилику, за директоре су набављене столице са наслоном, док су радници седели на офуцаним столицама без наслона. Срећом, нико није пао!

Гордана Јанићијевић – Потпара


ДИРЕКТОРИ У ПОЛУФОТЕЉАМА. СА НАСЛОНИМА, ПОДРАЗУМЕВА СЕ!
Запослени у столицама без наслона (да ли се и то подразумева?!)(200)


Брзо реаговање нашег синдиката.
Зоран Мрваљевић: Настављамо са овом праксом! Следећа дестинација нам је Лесковац


Малобројне колегинице (977, стари компјутери, "пада" систем...)