KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

Број: 921/6
Датум: 06.09.2004. године

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Г. Млађану ДИНКИЋУ, министру

        Поштовани господине министре,

        сходно одлуци Извршног одбора Синдиката Телекома „Србија“ од 02. септембра о.г. Штрајкачком одбору нашег синдиката дат је рок, закључно са 09. 09. 2004. године, да одржи састанак са Вама, како би се евентуално нашло решење за катастрофално и недопустиво ниске зараде у најуспешнијем Предузећу у Србији и науспешнијој телекомуникационој компанији у Југоисточној Европи. 
        У супротном, у петак, 10.09. 04. г. на конференцији за штампу упознаћемо јавност са свим овим, а од понедељка, 13.09.2004. почињемо са једночасовним свакодневним штрајком упозорења, до отпочињања генералног и безусловног штрајка, који најављујемо за 20. септембар.

        Поштовани господине министре,

        већ два пута смо Вам се обраћали тражећи састанак са Вама. Несхватљиво је да се тако игнорантски односите према синдикату и запосленима у Телекому! Ово је апсурдно, тим пре, што нас није игнорисао ММФ, већ нам је одговорио у року од две недеље.
        Подсетићу Вас на оно што сте рекли 24.10.2003. године на састанку у Самосталном синдикату, коме сам ја присуствовао у својству председника Конфедерације слободних синдиката: „Мора да се седне и прича. Ми смо спремни за дијалог. Ако будемо у влади, поштоваћемо и користити искуства из праксе!“ Наравно, говорили сте и о многим другим стварима, па Вас је било милина слушати. Сада, када сте на власти, све заборависте! Као Нушићев „Народни посланик“! 
        Синдикат више не може да обузда и каналише огромно незадовољство запослених, тим пре јер нас је, још увек важећа Уредба о ограничењу зарада уназадила, па чак и у односу на јавна (комуннална, нарочито) предузећа, која се финансирају из буџета.
        Очекујемо да у најскоријем року (закључно са 09.09.) закажете састанак са представницима нашег синдиката.

У име Штрајкачког одбора, с поштовањем, 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ 
Зоран Мрваљевић

Записник водила и 
Извод из записника сачинила 
Марија Данчетовић с.р. 
 
Председник ИО
Синдиката Телекома „Србија“ 
Бранислав Савић с.р. 

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, 011/3445-860, факс:011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu