ТЕЛЕКОМ СРБИЈА
Предузеће за телекомуникације а.д.
ДИРЕКЦИЈА ЗА ПЕРСОНАЛ И ОРГАНИЗАЦИЈУ
Број: 105279/1
Датум 19.10.2004.

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА «СРБИЈА»
Радивоја Кораћа 4, Београд

Предмет: Предлог за коришћење мобилних телефона у Предузећу

Дописом број 1016/7 од 08.10.2004. године доставили сте нам Ваш предлог за унапређење комуникације између запослених коришћењем ВПМ услуге мобилне телефоније Србије 064. Уз захвалност на достављеном предлогу и исказаној иницијативи, обавештавамо Вас да је Дирекција за персонал и организацију у септембру месецу ове године већ покренула одређене активности на реализацији овог пројекта, с обзиром да се коришћењем ВПМ (Ваше пословне мреже) услуге мобилне телефоније 064 омогућава бржа и ефикаснија пословна комуникација, уштеда у пословању, као и коришћење савремених услуга и сервиса попут GPRS, ММS, INTERNET-a. У том смислу, свим директорима дирекција упућен је допис са позивом за достављање предлога усмерених на сагледавање потреба сваке дирекције ( број запослених који би имали право приступа ВПМ мрежи, дефинисање сервисних услуга). На основу предлога свих дирекција Предузећа, Дирекција за персонал и организацију и Дирекција за мобилну телефонију утврдиће принципе и критеријуме о броју и врсти сервисних услуга у оквиру ВПМ на нивоу Предузећа, на основу чега ће се омогућити коришћење разних погодности, што је, несумњиво, у интересу и Предузећа и запослених.
Напомињемо да је заузет начелни став да сви запослени у Предузећу приступе ВПМ-у, што је условљено набавком одговарајућег броја мобилних апарата (почетком 2005. године).

Такође, у току је анализа могућности да се и ужим члановима породице запослених омогући коришћење ВПМ мреже, уз набавку мобилних апарата под повољним условима, односно отплату у 12 месечних рата. У том случају, акцију би смо спровели у сарадњи са синдикатима у првој половини 2005. године, с обзиром да би за њену реализацију било неопходно набавити велики број мобилних апарата.
С поштовањем,

ВД ДИРЕКТОРА ДИРЕКЦИЈЕ
ЗА ПЕРСОНАЛ И ОРГАНИЗАЦИЈУ
Мр Милица ЂУРОВИЋ