KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

www.sindikat-telekoma.co.yu

КОНАЧНО: У ОДЛУЧНУ АКЦИЈУ ЗА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ!

После вишемесечних натезања и разних подметања, данас је коначно потписан Споразум свих синдиката у ЈП ПТТ Саобраћаја „Србија“ и „Телекома Србија“ а.д. (додуше, без потписа ЈСТС, који из процедуралних разлога, без формалне одлуке ГО, то није могао да уради данас, већ ће то да надокнади идуће недеље, после седнице ГО) РАДИ ОСТВАРИВАЊА ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ НА АКЦИЈЕ У ПТТ-у И ТЕЛЕКОМ-у.
        У тексту Споразума » информишите се о детаљима.
        Иначе, синдикати су ангажовали стручњаке од којих очекујемо да нам помогну да дођемо до акција на које, нема сумње, имамо право. Времена немамо много, с обзиром на приватизационо-транзиционе процесе који, поготово чекају Телеком идуће године.
        Ангажовани стручњаци: Небојша Медојевић, проф. др Љубиша Дабић и проф. др Љубодраг Савић (није био Бранко Драгаш), као најбољи познаваоци ове проблематике, обећавају оптимално решење у оправданој бици за бесплатне акције ПТТ-а и Телекома.
        Договорено је да први корак буде састанак са менаџментом оба предузећа у среду, 1. децембра, на коме треба да се дефинише однос менаџмента према овом питању. Истовремено ће да се захтева од менаџмента да формира идентичан тим за акције, који би, заједно са представницима синдиката, био задужен за доношење генералне стратегије за заједнички наступ према Влади Србије, тим пре јер је ових дана са истим оваквим амбицијама у јавност изашао и синдикат НИС-а, који сматра крајње реалним добијање акција наше нафтне индустрије пре приватизације.

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

телефон: 011/3445-852, 011/3445-860, факс:011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu