KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

ОДЛУЧНО КРЕЋЕМО У АКЦИЈУ ЗА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ

        Бесплатне акције и квалитетан социјални програм главни су задаци Савета за заштиту права запослених и пензионера, тела које треба да заједнички формирају сви синдикати у ПТТ-у и Телекому, на предлог заједничког експертског тима на челу са нашим најпознатијим стручњаком за транзицију Небојшом Медојевићем
        Директоре ЈП ПТТ Саобраћаја „Србија“ и „Телекома Србија“ а.д. Драгана Ковачевића и Драшка Петровића, у име свих синдиката у оба предузећа, о намерама и будућим акцијама, испред експертског тима, информисао је Небојша Медојевић. 
        Обојица директора су исказали своје слагање са оправданим захтевима запослених, жељу и добру вољу да максимално помогну запосленима, али истичући и чињеницу да су обојица владини службеници и да синдикат мора да има ову чињеницу у виду. 
        Потом је мр Драшко Петровић условио целу причу инсистирањем да Синдикат ПТТ-а мора јавно да демантује и извини се због увреда и инсинуација на рачун Драшка Петровића и запослених у Телекому, објављених у листу „Балкан“ из пера председника комисије за испитивање злоупотреба у ПТТ-у Рајка Ковачевића.
        Истакнуто је да се изради студије о додели акција запосленима у јавним предузећима мора приступити озбиљно, да смо пионири у овом послу, да у влади нема адекватних стручњака за ову област, као и да ми морамо да пожуримо због могуће продаје Мобтела.
Председавајући, Зорам Мрваљевић је истакао незаменљиву улогу синдиката у овом процесу, наглашавајући да је пут пред нама тежак и да због тога сви синдикати у ПТТ-у и Телекому морају да буду јединствени, јер само тако наша акција ће за резултат имати доделу бесплатних акција запосленима и пензионерима у ПТТ-у и Телекому.

Г. Ј. П.

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail: sintel@eunet.yu