KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

ПОКУШАЈ МИНИСТАРСТВА КА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
ДА МИНИРА КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА НОВИНАРЕ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА

        На данашњој конференцији за новинаре у Медија центру у Београду, учесници: Зоран Мрваљевић, председник Синдиката Телекома „Србија“, Милинко Ђорђић, председник Удружења ТТ монтера Србије и Предраг Пламенац, председник Новог Синдиката Телеком покушали су да одговоре на питање којим је и насловљена конференција за новинаре (КЗН): Ко, зашто, у чије име и за чије интересе шири дезинформације о Телекому и запосленима?
        На солидно посећеној конференцији за новинаре демантоване су лажи које се систематски пласирају са РТВ БК Телеком у последње време. Истовремено је наглашено да Министарство за капиталне инвестиције не ради у корист Телекома, већ напротив, у корист Мобтела – „златне коке“ новог коалиционог партнера министра за капиталне инвестиције. Ток КЗН покушао је да поремети, непозван, помоћник министра за телекомуникације Драгомир Васиљевић, који је, иначе, и ширио дезинформације о Телекому на РТВ БК. Међутим, нико од новинара није на такав узурпаторски начин желео да му дâ шансу да ишта каже. Саветовано му је да закаже своју КЗН и исприча „своју“ причу. Г. Мрваљевић је поменуо да је г. Васиљевић, својевремено, у време министровања г. Рашете, имао много разумевања за провајдере. А познато је колико су они нанели штете Телекому.
        Истовремено, г. Мрваљевић је указао на чињеницу да су телекомуникације бесмислено гурнуте у капиталне инвестиције, да у поменутом министарству раде незналице и дилетанти за тако осетљиву и профитабилну област какве су телекомуникације, што је и резултовало крајње неодговорном и непрофесионално урађеном Стратегијом развоја телекомуникација. 
        - Или не знају, или раде намерно, због сукоба интереса! Јер, не заборавимо да Богољуб Лазић, заменик генералног директора Мобтела, иако смењен са функције заменика министра за телекомуникације због сукоба интереса и даље обавља дужност у министарству, изјавио је Зоран Мрваљевић.
        Предраг Пламенац је молио новинаре да се баве својим послом и честито истраже све. Поготово делање оних који раде против интереса државе! 
        Милинко Ђорђић је таксативно навео податке о реализованом у овој години, што довољно илуструје огроман рад и труд монтера, пре свега, у дигитализацији, најобимнијем послу у Телекому икад урађеном! 
        КЗН нису желели да присуствују г. Славољуб Кандић, председник Јединственог синдиката Телекома Србије и г. Драган Панић, председник Синдиката „Телеком Србија“ а.д. „Независност“. Како Информативна служба Синдиката Телекома „Србија“ незванично сазнаје из извора блиских Министарству за капиталне инвестиције, господа Кандић и Панић су одмах по окончању КЗН у Медија центру, добили позив из ресорног министарства, коме су се, наравно, одазвали! 

Фото прича:


Синдикату догорело: истина мора да се каже и брани!


Зоран Мрваљевић: „ Пламенац, где су Кандић и Панић?“


Предраг Пламенац: „ Е, мој Зоки... Панић има ГО. А Кандић, к’о Мандић – код Веље... “


Пламенац моли новинаре за помоћ око утврђивања истине!


Ми немамо своје камере. И ТВ. И националне фреквенције ... Као неки...


МИНИСТАРСКА БЛАМАЖА У ЧЕТИРИ СЛИКЕ:


Васиљевић воли да долази непозван (на седницу УО), па и на нашу КЗН. 
Пошто је поделио визит-карте новинарима, отеран је јер је ометао КЗН. 
Без видљивог разлога се смеје и одлази у публику...


Васиљевић у публици. И даље се смешка. 


Васиљевић и даље насмејан, крај паноа у публици. 
Турнир је тек почео, а Мрваљевић је дуго био и играч и тренер. 
Кондиција, тактика и нарочито стратегија (па и развоја) су му јаче стране! 


Васиљевић се нуди новинарима. Од позади. Са подијума. 
Са друге стране. Они га – неће. БК – хоће. Још неко време. 
А онда ће да га архивирају... Као многе пре њега. 
А Васиљевић, као да има максилофацијални грч...

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, 011/3445-860, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu