ОБАВЕШТЕЊЕ О ОСНИВАЊУ САВЕТА
РАДИ ОСТВАРИВАЊА ПРАВА НА АКЦИЈЕ ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ ПТТ-а И ТЕЛЕКОМ-а

        Обавештавамо запослене да је после дужих припрема основан Савет за остваривање права на акције запослених и бивших запослених у Пошти и Телекому. 
        Савет чине представници запослених, из ове две компаније, и представници пензионера:
- СИНДИКАТ ПТТ СРБИЈЕ
- СИНДИКАТ ЈП ПТТ САОБРАЋАЈА "СРБИЈА" – "НЕЗАВИСНОСТ"
- ЈЕДИНСТВЕНИ СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ
- СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"
- СИНДИКАТ "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" А.Д. – "НЕЗАВИСНОСТ"
- НОВИ СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМ
- УДРУЖЕЊЕ ПТТ ПЕНЗИОНЕРА
- СИНДИКАТ ПЕНЗИОНЕРА ПОШТЕ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА

        На основу овлашћења која су добили од одговарајућих органа својих синдиката и Удружења пензионера, представници истих су добили мандат да у име синдиката и Удружења, које представљају, пуноправно учествују у раду и доношењу одлука Савета. Такође, начелно је договорено да се на пословима саветника и стручних консултаната ангажују људи иза којих стоје евидентни резултати у области транзиције, приватизације и реструктуирања: Небојша Медојевић, Бранко Павловић и проф. Љубиша Дабић. У завршној фази су конкретни кораци ка њиховом ангажовању, обезбеђењу адекватног простора за канцеларију Савета, техничке опреме, итд.
        О свему овоме је обавештено и пословодство обе компаније и добијена је сагласност за пружање сваке помоћу у циљу несметаног рада Савета и тима стручњака. Договорено је да председавајући Савета буде ротирајућа функција у периоду од три месеца, а на њој ће се смењивати председници (представници) репрезентативних синдиката Поште и Телекома наизменично. Председавајући за период наредна три месеца је Александар Павловић, председник Синдиката ПТТ Србије.
        Динамику одржавања седница ће диктирати конкретне активности и дешавања у тој области. Договор је да запослени о дешавањима из те области и о раду Савета буду редовно обавештавани преко средстава оглашавања свих учесника Савета. Обавештења ће бити истоветног садржаја како би се избегли сви евентуални неспоразуми. Такође, Савет ће јединствено наступати према министарствима, влади и осталим субјектима, и константно ће излазити у јавност са саопштењима из делокруга рада. Убеђени смо да само заједничким наступом можемо доћи до циља и остварити жеље и право запослених на оно што нам припада. Појединачни иступи било ког субјекта ван званичног става Савета само би нанели штету целом послу.
        Савет је спреман да се одлучно супростави свим замкама, изазовима и препрекама на путу ка јединственом циљу – обезбеђењу бесплатних акција за запослене и бивше запослене у Пошти и Телекому.

за Савет ради остваривања права
на акције у ПТТ-у и Телеком-у

Александар Павловић, с.р.