KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ТРАЈАЛА ЈУТРОС ДО ШЕСТ САТИ

- ДРУГИ МАНДАТ ДРАШКА ПЕТРОВИЋА И ЗВАНИЧНО;
- УСВОЈЕНА НОВА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА, 
- „ПРОШАО“ НАШ ПРАВИЛНИК О РЕШАВАЊУ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА!
- БУЏЕТ 20 ОДСТО ВЕЋИ У ОДНОСУ НА 2004. ГОДИНУ

        После процесно-процедуралних тачака дневног реда (типа усвајања записника), чланови УО Телекома су коначно именовали мр Драшка Петровића за директора Телекома. Представници ОТЕ-а су били уздржани.
        Г. Петровић је одмах искористио једно своје право (поред заступања Телекома и склапања уговора до одређене суме, рецимо) и именовао г. Јоргоса Христодулопулоса, досадашњег директора Дирекције за финансије, за свог заменика.
        Потом се пар сати расправљало о буџету за 2005. годину. Средства су за око 20 одсто већа него 2004. године. 
        Уследила је тачка дневног реда о којој се распарављало 6-7 сати. Реч је о расправи о реализацији аранжмана са испоручиоцима опреме за фиксну и мобилну телефонију за 2005. годину са „Алкателом“, „Сименсом“ и „Ериксоном“. Грчки представници су сматрали да могу да се постигну још повољнији услови, док су наши и владини представници оспорили ту тезу доказавши да би, уколико се даље одуговлачи (то је већ уређено у децембру, чиме је штета већ нанета), била огромна: од марта-априла не би имало шта да се монтира од опреме, а месечна штета би била око 500.000 евра. Наши представници сматрају да би Грци, да су заиста имали повољнију понуду, изашли већ са истом. Тек, на крају маратонске расправе, Грци су били против, шесторо осталих су били за, док је један члан био уздржан. 
        Јердногласно је усвојен Правилник о решавању стамбених потреба у Предузећу „Телеком Србија“ ад.
        Исто тако усвојен је Правилник о новој организацији Предузећа, која почиње да се спроводи по фазама и то одозго на доле. 
        Уместо садашњих 16 генералних дирекција биће осам. После објављивања ове одлуке у Службеном гласнику, генерални директор ће да именује вршиоце дужности нових дирекција. Истовремено ће поставити и вршиоце дужности директора извршних дирекција регија. Истовремено се приступа раду на новој систематизацији послова и примерено томе – изменама и допунама Колективног уговора. То ће да буде прилика за синдикат да се изменама КУ избори за праведнију и реалнију расподелу кроз прецизирање послова, услова и повећање броја нивоа за зараде.
        Цео процес реорганизације Телекома мора да буде готов до 1. јуна.
        Иначе, на самом почетку, због противљења Грка, чланова УО, скунута је са дневног реда тачка о издвајању послова одржавања хигијене и ФТО у посебно предузеће „ћерку“. Очекује се да се о овоме расправља на наредној седници УО Телекома. 

          И овој седници, бар тачки у оквиру које се расправљало о избору мр Драшка Петровића за генералног директора Телекома, ни од ког позван, био је присутан помоћник министра за телекомуникације Драгомир Васиљевић. Могао је само да констатује да су чланови УО које је Влада Србије изабрала у УО Телекома – гласали за избор г. Петровића. 


Нови-стари директор мр Драшко Петровић и даље очекује добру сарадњу са синдикатом: 
Зоран Мрваљевић и Славољуб Кандић на прошлогодишњој прослви јубилараца


Нови заменик генералног: сваки динар под строгом контролом: 
Јоргос Кристодулопулос у друштву директора Дирекције за Информационе технологије дипл. инг. Бранимиром Перићем

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu