KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

ИГОР ЈЕЦЛ: „ДОБРА МОТИВАЦИЈА И ЕФИКАСНА ОРГАНИЗАЦИЈА - УСЛОВ ЗА МИРНО ЧЕКАЊЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ“

        На позив и у организацији Синдиката Телекома „Србија“ данас је одржан састанак на коме су се представници пословодства и синдиката међусобно упознали са плановима и проблемима уочи укидања монопола, односно доласка конкуренције. 
        Чланови ИО Синдиката Телекома „Србија“ и стручних служби и комисија који су, због временских услова, успели да дођу до Београда, упознали су представнике менаџмента са горућим проблемима са којима не бисмо смели да дочекамо јуни: Уредбом о ограничењу зарада, нелојалном конкуренцијом у КДС-у и интернету, који, заједно са провајдерима – функционишу мимо свих важећих закона и то држава толерише, чиме додатно штети Телекому.
        Изнети су бројни примери проблема у Телекому, на шта је специјални саветник генералног директора, г. Игор Јецл рекао да је суштина нове организације у обезбеђивању ефикаснијег система контроле по вертикали у целом Телекому, а по принципу одоздо на горе, истовремено нагласивши да су добра мотивација и ефикасна организација услови без којих не смемо да чекамо конкуренцију. 
        Представници менаџмента су упознали синдикалце са чињеницом да се очекује да на идућој седници Управног одбора Телекома буде усвојена одлука о отварању новог предузећа – „ћерке“ која ће се бавити малопродајом интернет услуга. Такође је наглашено да се спрема нови пакет цена за међународне разговоре, који ће појефтинити. Ово неће бити једина услуга коју ће будући корисници добити јефтиније или чак бесплатно. Но, о томе када буде све перфектуирано.
        Синдикалци су нагласили да су незадовољни динамиком раста зарада, као основним мотивационим елементом. Истакли су да очекују бесплатне акције и пристојне отпремнине, уколико, ипак, буде вишка запослених, и поред силних уверавања да их неће бити!
        На крају је договорено да се овакви састанци организују чешће, јер су обострано корисни.

        Опширнији извештај из свих дискусија прочитајте у следећем интернет издању ТЕЛЕКОМ ВЕСТИ.

Гордана Јанићијевић - Потпара 


„Репрезентацију“ менаџмента чинили су (с лева на десно):
1. Драган Ђ. Ковачевић, помоћник директора Дирекције за мрежу;
2. Игор Јецл, специјални саветник генералног директора;
3. Златко Трхуљ, директор Сектора за информатичке апликације у Мобилној телефонији;
4. Слободан Милосављевић, директор Дирекције за интерну ревизију и


Боје Синдиката Телекома „Србија“ бранили су: 
Зоран Мрваљевић, председник, Драган Ж. Ковачевић, потпредседник, Бранислав Савић, председник ИО, чланови ИО: Мирослав Јоксимовић, Миладин Филиповић, Љубомир Јовановић, Небојша Вучинић, инг. Александар Павловић, технички секретар Марија Данчетовић, председник Комисије за заштиту на раду Иванко Мандић, члан Надзорног одбора Љубомир Поповић, Петар Аћимовић и као специјални гост генерални секретар Јединственог синдиката Телекома Србије Зоран Лукић.

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu