KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

СЕДАМ ДАНА ЧЕКАМО ОДГОВОР ОД МИНИСТАРА ПОВОДОМ АКЦИЈА

        Савет за остваривања права на бесплатне акције у ПТТ-у и Телеком-у послао је јуче допис ресорним министрима и најавио даље акције за бесплатне акције ПТТ –а и Телекома, пре отпочињања реструктурирања и приватизације, које Телекому предстоје ове године. 


МИНИСТАРТСВО ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
Министар г-дин Велимир Илић
МИНИСТАРТСВО ЗА РАД И ЗАПОШЉАВАЊЕ
Министар г-дин Слободан Лаловић
МИНИСТАРТСВО ФИНАНСИЈА И ЕКОНОМИЈЕ
Министар г-дин Млађан Динкић
МИНИСТАРТСВО ЗА ПРИВРЕДУ И ПРИВАТИЗАЦИЈУ
Министар г-дин Предраг Бубало

        Поштованa господо министри,

        Користимо ову прилику да Вас и званично информишемо да су сви синдикати који делују у оквиру ЈП ПТТ саобраћаја "Србија" и "Телеком Србија" а.д. формирали заједнички Савет за заштиту права радника, бивших радника и пензионера у процесу реструктурирања и приватизације.
        Овај Савет је основан са циљем да се обједине сви синдикати и на тај начин обезбеди стручна и професионална заштита њихових права, са посебним акцентом на обезбеђивање права на бесплатне акције свим запосленима, бившим запосленима и пензионерима, као и квалитетни социјални програми у предузећима у оквиру система, која буду предмет било реструктурирања, било приватизације.
        Имајући у виду сложеност ове проблематике и чињеницу да ће се највећи број
одлука од капиталне важности за циљну групу чије интересе заступамо, доносити на нивоу ресорних министарстава Владе Републке Србије, за успешну реализацију наших циљева, неопходно је обезбедити партиципацију представника Савета у раду свих државних органа, комисија и тела које ће расправљати и доности одлуке од значаја за положај запослених и права кционара.
        С обзиром да је за успешно спровођење ових сложених процеса, неопходно обезбедити подршку унутар пословног система, а то је врло тешко, а може се рећи и немогуће, без успостављања добре службене комуникације између Владе, пословодстава и представника синдиката, ценимо да нам је у заједничком интересу да успоставимо један коректан партнерски однос и атмосферу узајаманог поверења.
        Имајућу у виду, Ваш више пута јавно потврђен став да запослени, бивши запослени и пензионери треба да добију бесплатне акције, а запослени квалитетан социјални програм, надамо се да ћете нам изаћи у сусрет и заказати термин за краћи радни састанак, како би Вам наши представници изнели у целости наш захтев за обезбеђењем партиципације представника
радника у раду државних органа, када на дневном реду буду одлуке битне за остваривање наших циљева.
        Имајући у виду да се, према нашим сазнањима, у више различитих државних органа већ воде одређене активности у вези реструктурирања и приватизације пословног система ЈП ПТТ саобраћаја "Србија", а да ми нисмо на институционално уређен начин укључени и информисани о тим активностима, молимо Вас да нам у што краћем року обезбедите термин за састанак.
        Молимо Вас да нас о термину састанка обавестите на телефон број 3248-419, или путем факса, на број 3223-413.

С поштовањем,

Председавајући Савета за остваривање права
на акције у ПТТ-у и Телеком-у
Александар Павловић 

 

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu