KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

РАЗГОВОРИ НАШЕГ СИНДИКАТА О ПОВЕЋАЊУ ЗАРАДА

        Под огромним притиском чланства, делегација нашег синдиката, предвођена председником Зораном Мрваљевићем, данас је отпочела преговоре са пословодством о повећању зарада. Синдикалци су истакли да по уредбом предвиђеној динамици - прво повећање зарада од 20 одсто треба да буде тек у јулу (јунска плата), а друго од 10 одсто у новембру (октобарска плата), што запослене доводи у више него незавидан положај из најмање три разлога: повећања цена многих производа увођењем ПДВ-а на самом почетку године, формалном укидању монопола у јуну и више него амбициозном инвестиционом циклусу предвиђеним за ову годину.
        Генерални директор мр Драшко Петровић, председник УО проф др Милан Божић и директор Дирекције за персонал и организацију мр Милица Ђуровић су са разумевањем саслушали аргументе синдиката, рекли да су и сами већ покушали нешто да учине у Влади, односно ресорним министарствима, али да нису успели. Истакли су да синдикат има сасвим легитимно право да тражи састанак са министрима и покуша да издејствује бољу опцију повећања зарада за запослене. 
        Незванично смо сазнали да се очекује седница Управног одбора средином марта, на којој би требало да се усвоји завршни рачун, а потом би, током априла, ваљало очекивати исплату једне ипо зараде из добити. 


Тим пословодства: Милица Ђуровић, Драшко Петровић и Милан Божић


Наша „екипа“: (с лева на десно): 
Александар Павловић, Мирослав Јоксимовић, Зоран Мрваљевић, Бранислав Савић, Љубомир Ковачев, Славољуб Станковић и Драган Гавриловић
  

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu