KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

ЗАСЕДАО ИЗВРШНИ ОДБОР

        На седници Извршног одбора Синдиката Телекома „Србија“ саслушан је извештај Драгана Ж. Ковачевића, који је био у нашој делегацији и изнео проблем КДС оператера пред члановима Одбора за телекомуникације Скупштине Србије. С обзиром на чињеницу да су чланови одбора били шокирани подацима о штети по Телеком и Србију, Драган Ж. Ковачевић је једногласно добио овлашћење да формира стручни тим који би сачинио елаборат о нанетој штети, суштини проблема и начину на који би се превазишло садашње стање и Телеком довео у равноправан положај са КДС оператерима, који раде потпуно незаконито користећи све Телекомове ресурсе. Одлучено је да наш представник у Управном одбору Телекома Љубомир Ковачев предложи овај проблем као тачку дневног реда на следећој седници, средином марта, а да се истовремено сви аспекти овог проблема предоче јавности, државним органима, али и пословодству, зашта је задужен Мирослав Јоксимовић.
        Такође је одлучено чланови Комисије за Колективни уговор активирају захтев за отпремнине, за евентуални вишак запослених у износу од 2000 евра по години стажа, као и да се ова иницијатива уврсти у дневни ред прве следеће седнице УО, зашта је задужен наш представник у УО – Љубомир Ковачев. Истовремено, Љубомир Ковачев је задужен за покретање питања испалате зарада из добити на следећој седници УО. 
        Одређени су представници нашег синдиката на Скупштини Конфедерације слободних синдиката (Ивица Цветановић, Мирослав Јоксимовић, Живорад Ивановић, Љубомир Јовановић и Борислав Мандић, као резерве).
        Такође је одређена екипа која ће ићи на синдикално – телекомуникациони симпозијум у Цриквеницу, али је одлучено и да се формира Комисија за међународну сарадњу. 

        Гордана Јанићијевић - Потпара, аутор вести, се извињава г. Мирославу Јоксимовићу због превида учињеног навођењем одреднице на „једној од наредних седница УО“, уместо „на првој следећој“.


2000 евра отпремнине по години стажа - једногласно

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu