KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

ОДБРАНА ОД ДРЖАВЕ: 
КАО ГОСТИ КСС-а БИЛИ ЧЕЛНИЦИ УНИЈЕ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА И РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

        На јучерашњој седници Извршног одбора Конфедерације слободних синдиката одлучено је да се 10. марта (13.00, Медија центар) одржи конференција за новинаре са које ће се упутити захтев премијеру Војиславу Коштуници за хитно укључивање представника репрезентативних синдиката у Јавним предузећима у Владину комисију за реструктурирање Јавних предузећа, затим - захтев Влади Србије за хитну измену Закона о приватизацији, којим ће и запослени у ЈП имати право да учествују у подели бесплатних акција. Од Владе Србије захтеваће се и да се објекти друштвеног стандарда у ЈП пренесу у власништво синдиката. 
        Састанку су, као гости, присуствовали Миодраг Скробоња, председник Уније просветних радника Србије, која окупља 38.000 чланова из основног и средњег образовања, и који су тешком муком успели да се изборе за репрезентативност. Уз г. Скробоњу, био је и г. Леонардо Ердељи, потпредседник Уније, као и г. Војин Живановић, председник Синдиката РТС-а. Гости и домаћини су се међусобно упознали са ситуацијом у својим предузећима, која је, нема сумње, све алармантнија. Истовремено је констатовано да положај чланица КСС-а и јавних служби као што су школство и здравство, нису исти, али има циљева и акција које дотичу и једне и друге и које бисмо заједно могли да одрађујемо. Речено је да се, у неким сегментима, треба да бранимо од државе. У тој бици морамо, речено је, да придобијемо медије, а као крајње решење – остаје улица, јер, ни једног тренутка, не сме се пренебрегнути са ума чињеница да јавном сектору предстоји отпуштање вишка радника и да се на ово не сме да пристане без ваљаног социјалног програма. 
        Због медијске блокаде, колеге из Уније просветних радника Србије – никако да допру до јавности. Погледај  допис из јануара » и допис од 3. марта »


Синдикална солидарност, одлучност и решеност да се иде до краја 


С лева на десно: Зоран Мрваљевић, вд. Председника КСС-а, Драган Марјановић вд генералног секретара КСС-а, Драгослав Пантић и Милан Алемпијевић (СФОС)


С лева на десно: Леонардо Ердељи и Миодраг Скробоња (Унија просветних радника Србије), Славољуб Кандић (ЈСТС), Милан Ковачевић (ЕПС)

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu