KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

О ЗЛОУПОТРЕБАМА ОКО КДС–а – ГОВОРИЛИ СМО И НА СКУПШТИНСКОМ ОДБОРУ ЗА САОБРАЋАЈ И ВЕЗЕ

        На позив председника Одбора за саобраћај и везе Скупштине Србије Драгољуба Стаменковића (СРС) присуствовао сам седници овог Одбора као представник Синдиката Телекома „Србија“, заједно са експертима из „Телекобре“ г. Тихомиром Живановићем и проф. др. Љубишом Дабићем. Састанку су присуствово и представник ресорног министарства - за капиталне инвестиције, заменик министра Весна Ћурчић.

        Циљеви мог излагања су били следећи :

        Упоређење стриктног поштовања Закона о планирању и изградњи од стране Телекома и потпуно одсуство поштовања овог Закона од стране предузећа које граде кабловску телевизијску мрежу допринело је да присутни чланови овог Одбора схвате тежину проблема и да донесу закључке који их обавезују на даље активности у циљу решавања овог веома тешког проблема проузрокованог непоштовањем Закона у скоро десетогодишњем периоду.
На званичном сајту Скупштине Србије стоји, поред осталог: „Одбор је закључио да од Владе Републике Србије и Министарства за капиталне инвестиције затражи информације о томе да ли је држава оштећена незаконитим коришћењем наведених система, да ли је било злоупотреба, непоштовања закона и кршења прописа, шта ће Влада и Министарство да предузму ако јесте и какве су законодавне активности планиране у овој области“. 

У Београду 02.03.2005 

Драган Ж. Ковачевић
представник синдиката Телекома „Србија“

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu