KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

КСС: НЕМА ПРОДАЈЕ НИ РАСПАРЧАВАЊА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА!

        Синдикати у јавним предузећима и службама у Србији, окупљени око Конфедерације слободних синдиката Србије, инсистирају да уђу у све владине комисије и форуме у којима се буде одлучивало о реструктурирању и приватизацији великих јавних система и јавних служби (просвета, здравство, полиција, што је изазвало смех међу новинарима), речено је, поред осталог на данашњој конференцији за новинаре у Медија центру. Тиме је аутоматски доведен у питање принцип репрезентативности синдиката. 
        Истовремено, тражи се хитна измена Закона о приватизацији и подела бесплатних акција, као и враћање објеката друштвеног стандарда синдикатима, како би се зауставила њихова бесомучна продаја.
        На конференцији за новинаре пружена је максимална подршка колегама из правосуђа који су у штрајку и оштро критикован нови Закон о раду, који је у супротности са многим европским конвенцијама чији је наша земља потписник. Речено је да ће да се максимално искористи чланство појединих грана у европским синдикалним асоцијацијама, како би се извршио максималан притисак и изменили дискриминаторски чланови закона.
        Наговештено је да се неће презати ни од најнепопуларнијих облика синдикалне борбе, као што су прекиди рада и улични протести, све док се не постигну циљеви.
Наглађено је да је Електропривреда Србије у најлошијем положају јер ове године, како тврде из Министарства финансија, позивајући се на некакав став ММФ-а, у шта у Синдикату ЕПС-а сумњају, треба да се отпусти 7.500 радника. У лошем положају је и ПТТ, у који, како је истакнуто, никада динар из буџета није добио. 

        Најдуховитији учесник данашње конференције за новинаре Драгољуб Стошић, председник Уније синдиката, позвао је посланике да се учлане у КСС, како бисмо их заштитили због чињенице да ће им драстично повећане плате највероватније бити смањене.


Чланови привременог Извршног одбора Конфедерације слободних синдиката, с лева на десно: Драган Марјановић, вд генералног секретара КСС-а, Александар Павловић (Синдикат ЈП ПТТ Саобраћаја „Србија“), Зоран Мрваљевић, вд председника КСС-а (Синдикат Телекома „Србија“), Милан Ковачевић (Синдикат радника ЕПС-а), Драгослав Пантић (Синдикат финансија), Драгољуб Стошић, (Унија синдиката)


Да ли ће новинари, на прави начин, да схвате и пренесу јавности сву озбиљност ситуације у којој се налазе запослени у јавном сектору, а тиме и Србија уопште?!?

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu