KОНФЕДЕРАЦИЈА

Медијима

Поштоване колеге,
        Поштовани колега Радојевићу,

потпуно се солидаришући са Вама и Вашим захтевима, молимо Вас да истрајете! Због Вас самих и Ваше безбедности, због безбедности путника за које сте одговoрни.

Поштоване колеге,
        Србија у Европу не може са дотрајалим пругама и возовима. Са јавашлуком и нерадом! Без решења за људе и проблеме! Србија више не сме да дозволи тако олако да десетине хиљада запослених остане на улицама без икаквог или са понижавајућим социјалним програмом!
        Србија више не сме да дозволи да тако лако даље тоне у блато!
        Србија мора да враћа достојанство својим грађанима. Добровољно и лако – неће нам дати, јер су навикли, и ови, као и они, како најлакше могу да владају својим поданицима! Мислили смо да смо 5. октобра завршили са владавином поданицима! На жалост - нисмо. И за то се ваља даље борити.
        Ето прилике да се почне од вас – машиновођа! Они старији ће се лако сетити поноса са којима су ношене униформе ЖТП-а. И колико су поштовања уживале!
        А данас?
        На жалост, није нас ни мало изненадила лицемерна изјава капиталног министра Велимира Илића да машиновође „има да возе и – шлус! Какве неисправне локомотиве, одрони?!! Успорите и наставите! Па, докле стигнете! Ако стигнете!“ Шта рећи? Радите и ћутите! Срећом што немамо Сибир, а Голи Оток је сада у другој држави! Замислите шта би нам радио капитални министар Илић! Само да му овим не дамо идеју!

Поштовани колега Радојевићу, поштоване колеге,
        Једном, негде мора да почне! У овој држави влада хаос, за који смо мислили да је остао за нама. На жалост, горе је него што је било. Легалисти мисле да се све мора легално, али тај процес траје дуго, а ствари се не решавају! Напротив, све је теже.

Председник
Синдиката Телекома „Србија“
Зоран Мрваљевић

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"