KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

ДОКЛЕ ВИШЕ МИНИСТРЕ ИЛИЋУ?

        Последња изјава министра за капиталне инвестиције Велимира Илића у којој је „Телеком Србија“ а.д. – најуспешније предузеће у Србији и Црној Гори и најуспешнију телекомуникациону компанију у Југоисточној Европи, „златну коку“ српског буџета, а на уштрб зарада запослених, које су, супротно наметнутом мишљењу – мизерне, огромних сопствених инвестиција и самооткупа акција од Италијана, „свалио“ на леђа материјално урнисаних грађана Србије, заборављајући да Телеком није повећао цену импулса од 2.000 године, да је вратио силне дугове затечене приликом преузимања власти те исте године, да је за три године почео да исплаћује дивиденде акционарима, а већ ево трећу годину и зараду из добити запосленима. Имали смо највећи инвестициони циуклус у протекле две године! Све време смо пунили српски буџет и попуњавали све „спонзорске рупе“ у држави Србији! Зна ли ово господин министар? Наравно да зна! Па, зашто онда говори наопако? Да ли због пријатеља – тајкуна? Да ли да обезвреди Телеком? 
        Господину министру, али и одговорнима у Влади Србије, мора да буде јасно да смо ми у Телекому, а посебно у овом синдикату – спремни на све, како се не би поновила мучна и срамна продаја Телекома преко ноћи давне 1997. године!
        Разни министри различито говоре, али сви морају да знају да нам је доста уцена о отпуштању запослених, реструктурирању, продајама... Доста нам је и министара који дођоше у одрпаној одећи и обући, а после, чак и непуног мандата - видљив иметак тешко им је проценљив, а тек онај други? Постадоше експерти, али не за свој посао него за фирмирана одела, обућу... А о возилима да не говоримо! 
        То грађани Србије више не могу да издрже! То ће да поједе оно зрнце српске привреде које ради! 
        Господо из Владе Србије!
        Доста је било! Хоћемо своје акције, јер, грађани то не знају, ми, запослени у ПТТ-у и Телекому смо градили све ово што данас имамо! Држава се није мешала. Тада! Зашто би сада? Нису освојили баш толику већину на изборима да би све живо што вреди олако распродали! 
        Колеге из Телекома,
        Јат нам је свима добар пример! Будите спремни да на наш позив урадите све што будемо организовали! Можда већ ове недеље! Изгледа да времена више нема! 

Бранислав Савић,
председник Извршног одбора
Синдиката Телекома „Србија“

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu