KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

www.sindikat-telekoma.co.yu
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

УСПЕШНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НАШИХ КОНСУЛТАНАТА ЗА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ У НИШУ, НОВОМ САДУ И КРАГУЈЕВЦУ

Од 5. до 7. јула у три регионална центра: Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, одржане су успешне презентације модела за добијање бесплатних акција у ПТТ систему и Телекому, применљивом на сва јавна предузећа и јавне службе. Наши консултанти Бранко Павловић и Небојша Медојевић нису обећали немогуће, већ објаснили како је могуће добити максимума у датим околностима и законским оквирима. За који дан моћи ћете да видите и на својим сајтовима овај модел, као и најчешћа питања која су запослени постављали. На посебним страницама Савета за акције, погледајте фотографије са презентација и прочитајте по који занимљив детаљ.

Презентација у Нишу била је 5. јула, Новом Саду – 6. јула, а Крагујевцу 7. јула. И поштари и телекомовци су се пристојно одазвали на позив својих репрезентативних синдиката. У првом делу све три презентације Бранко Павловић је представио модел, којим би се дошло до бесплатних акција, али истовремено и решила нека битна питања у друштву, попут праведне расподеле акција и онима који их никада не би добили (попут радника у култури, здравству, просвети, незапосленима), али и указао на начин на који би се попунио пензијски фонд. Он се запитао зашто чекати да нам се нешто догоди, па тек онда реаговати?!

- Ми желимо све то да предупредимо овим што радимо.

Небојша Медојевић би прво шокирао присутне податком да је мађарски Телеком, после два месеца од куповине црногорског, од 1350 запослених намерио да отпусти чак 1000. Потом би добио аплауз за констатацију да се први пут дешава да су се у Србији ујединили сви репрезентативни синдикати како би се изборили за своја права, бесплатне акције и квалитетан социјални програм, супротно добро применљивом принципу „завади па владај“.

- Овај вид сарадње свих синдиката је први корак. Други је успостављање коректних односа са пословодством, а трећи – са владом, нагласио је г. Медојевић. Ово су само најбитнији акценти. Ускоро ћемо објавити опширније изводе.

ЗАНИМЉИВОСТИ:

У раскопаном Нишу су присутне колеге биле врло конструктивне. Нису заборавили да је г. Медојевић направио социјални програм за ДИН. А зна се како су прошли! Није виђено пословодство.
        Наше новосадске колеге, потпомогнуте Суботичанима, Зрењанинцима, Сремцима, Кикинђанима, организатори из сва четири синдиката, су добро предвидели да ће посетилаца да буде више него што сала метаконте може да прими, па су инсталирали микрофоне у ходник. И, као за инат, у једном тренутку, микрофон ућути. И, тада дође до изражаја права струка г. Медојевића: електротехничка. Нешто је мувао око миксете и оправио квар, што је награђено аплаузом.
Узгред, Нови Сад је најдаље отишао са упознавањем са нашим моделом за добијање бесплатних акција, јер овај предлог увелико „бистре“ културњаци, просветари, радници здравства, управе...
        У Новом Саду смо ручали (стварно скромно, али довољно и укусно) у више него луксузном здању Поштиног Пословно-рекреативног центра (скраћено: ПРЦ). У то Јакшићево време, изгледа да се стварно имало, а и могло)!
        Крагујевац је био на реду, сасвим случајно, на Ивандан, кога још увек многи памте као 7. јули, Дан устанка у Србији. Опет, неки га се сећају и као дана када је Србин убио Србина... У сваком случају, пут од Београда нам се смучио, а бројним странцима, ненавиклим да се аутошпут крпи и сређује усред туристичке сезоне, и по ценама управо свеже, дупло већим, вероватно још више. И одужило се, а припекло.
        Тачно у подне, а пошто ни Пошта ни Телеком у Крагујевцу немају неку већу салу, у Дому самоуправљача („Црвени барјак“, беше, а сада га зову Дом синдиката), између 200 и 300 наших колега, бројни новинари и део пословодства, предвођен директором Регије „Центар“ Срђаном Станићем, и директором РЈ ПТТ Крагујевац Симом Хрговићем, пажљиво су слушали Бранка Павловића (Небојша Медојевић је био оправдано одсутан јер је из Новог Сада отпутовао у иностранство) и поставили енорман број питања. Овде су и пензионери били присутнији него у другим градовима. И још је важно да се нагласи одакле су све у Крагујевац дошли људи: из Крушевца, Чачка, Краљева, Јагодине, Ужица, Ивањице, Ариља, Косјерића, Пожеге. Бајине Баште, Прибоја... Импозантно, нема шта!

ОРГАНИЗАТОРИ: На списку који смо направили у договору са председницима синдиката, нашли су се ови људи. Е, сада, ко је колико допринео, знају они сами, а нама који смо се дружили са њима, остаје да оценимо да су добро одрадили посао! Свака част!

НОВИ САД: Живан Мандић, Жељко Шумаруна, Тахир Адемовић, Зоран Адам, Боривој Катанић, Биљана Дивнин, Боривоје Мандић,

НИШ: Иван Стаменковић, Миодраг Мићовић, Десимир Рондовић, Драган Јовановић, Братислав Јовановић, Слободанка Каменовић

КРАГУЈЕВАЦ: Бранислав Савић, Светлана Јовичић, Горан Мијаиловић, Аца Раковић, Предраг Весић, Косара Станковић, Слободан Јовановић

Небојша Медојевић и Бранко Павловић, наша добитна комбинација?

НИШ

Све је овако почело. Надамо се да ће да буде срећно и берићетно!

Изрази лица довољно говоре о тешком путу пред нама свима

Конструктивне нишке колеге

НОВИ САД

Сви наши председници...

И ходник је био пун...

"Основни задатак је да се заштите радна места...", рече г. Медојевић

А онда црче микрофон и он показа и конкретно умеће.

КРАГУЈЕВАЦ

Председавајући Савета за акције Бранислав Савић отвара ивандански скуп у Крагујевцу

Бранко Павловић и сви наши председници:
Снежана Марковић, Славољуб Кандић, Зоран Мрваљевић и Александар Павловић.
Сви заједно. Лепа слика, зар не? И ретка, на жалост!

Добар одзив колега и много занимљивих питања слика

У углу: господа Срђан Станић и Раде Живковић, дали пример руководиоцима у осталим центрима који нису дошли слика

Бранко Павловић: - Очекујем 750.000 потписа за наш предлог закона! Бићемо хит у септембру!"

Текст и слике:
Гордана Јанићијевић - Потпара

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

sindikat.telekoma@telekom.yu