KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

УСПЕШАН ИЗЛАЗАК У ЈАВНОСТ НАШЕГ НАЦРТА ЗАКОНА
О ПОДЕЛИ БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА

        Округлим столом у Међународном прес-центру у Београду, јавности је први пут представљен концепт поделе бесплатних акција запосленима у јавним предузећима, али и могући начини за правичну поделу акција из Регистрационог фонда запосленима и бившим запосленима у јавним службама (просвета, здравство, култура, јавна управа...). Истовремено, омогућило би се значајно пуњење пензијског фонда и законски регулисао начин за његову капитализацију. Округлом столу, на своју иницијативу, присуствовала је и специјални саветник министра финансија г. Динкића и сарадник ММФ-а Мишела Николић са сарадницима.
        Професор Драган Ђуричин изаразио је „конструктивну сумњу“ и подсетио да се и сам залагао за инсајдерску приватизацију, начин на који је у Србији приватизовано 2000 предузећа. Од тога, рекао је, 500 више не постоји, а 1500 су данас најбоља предузећа у Србији. Додао је да би, по предложеном моделу, да је на снази, Апатинска пивара, чији је он члан Управног одбора, издвојила 2.700.000 евра у пензијски фонд за прошлу годину. Толико! Др Милан Ковачевић је истакао да је приватизација јавног сектора превасходно одраз политичке воље и да, ако намеравамо да остваримо замишљено, морамо да се добрано потрудимо.


Бранко Павловић, аутор модела, најављује велики Округли сто за крај августа на коме ће учествовати представници међународних финансијских организација. Пре свих, Светске банке, ММФ-а, Европске банке за обнову и развој


Скоро сви чланови Савета за акције Поште и Телекома присуствовали су Округлом столу. Јоше једна манифестација тако потребног нам заједништва око истог циља! 

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu