ПРИКУПЉЕНО 510.000 ПОТПИСА ЗА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ
Народна иницијатива ушла у скупштинску процедуру

У достојанственој атмосфери, у уторак, тачно у подне, око 2500 синдикалаца (са посебним задовољством истичемо а слике говоре, највише их је било из Телекома и Поште) прошло је у колони од Славије до Скупштине Србије и Београђане подсетило на времена за која нам се чинило да су давно иза нас, како би предали 510.000 потписа за сва четири закона о подели бесплатних акција запосленима и пензионерима у јавним предузећима и службама, као и за ревизију пензијског фонда.

Два сата раније, председник Скупштине Србије г. Предраг Марковић примио је петочлану делегацију и обећао да ће се предложени закони наћи у скупштинској процедури у законом предвиђеном року (60 дана).
Вреди истаћи да је ово највећи број икада прикупљених потписа за један закон. По уставу је довољно 15.000 потписа, а за референдум 100.000, што је у нашем случају премашено пет пута. 
Целокупна јучерашња акција била је више него добро организована, уз максималну помоћ полиције. 
Међу активистима било је синдикалаца из Поште и Телекома из целе Србије.
На састанку председника синдиката, после предаје листића, договорено је да се никако не престаје са притиском ниског интензитета током ових 60 дана. Такође је истакнуто да медијска блокада у Београду мора да се пробије.
Ваш Савет за акције и даље наставља да ради пуном паром на даљем анимирању и објашњавању запосленима о свим детаљима који их занимају. 
Слика, најчешће, говори убедљивије од икаквих речи, па зато погледајте најзанимљивије детаље.

текст и фото:
Гордана Јанићијевић - Потпара