KОНФЕДЕРАЦИЈА
СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

www.sindikat-telekoma.co.yu 

РАЗРАЂУЈУ СЕ ДЕТАЉИ ПРОТЕСТА НАЈАВЉЕНОГ ЗА 28. НОВЕМБАР

        У организацији Синдиката НИС-а, у Новом Саду јуче је одржан састанак председника синдиката четири највећа јавна предузећа: ЕПС-а, НИС-а, Поште и Телекома. Састанком је председавао председник Синдиката НИС-а Вељко Милошевић, заједно са консултантом Бранком Павловићем.
        После двочасовне дискусије одлучено је да сви ови синдикати дају по једног члана како би формирали оперативно тело за припрему протеста, како је одлучено, а не генералног штрајка, најављеног за 28. новембар.
        Такође је одлучено да се за 16. новембар, за када је заказан састанак председника свих 25 синдиката у просторијама ЕПС-а, обавежу све потписнице Споразума (тзв. Народна иницијатива), да дођу са припремљеним планом и програмом активности које могу да организују у склопу своје делатности, као и на на колико људи може да се рачуна у припреми и на самом протесту у Београду.
        На иницијативу Бранка Павловића, одбачен је предлог синдикалаца ЕПС-а и Нафтагаса да се пре протеста у Београду организјују протести у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Пожаревцу, већ да се то остави за период после протеста у Београду. Такође је одлучено да се после протеста у Београду, ако се ништа не промени на боље, организују по целој Србији једночасовни штрајкови упозорења, када би стали сви шалтери и службе, потом, ако и то не уроди плодом, ишло би се на протесте, па би тек следећа фаза био – генерални штрајк. 

Г. Ј. Потпара


Назад се не може, чуло се јуче много пута


Како анимирати Београд? Како довести људе из унутрашњости? 
Како заинтересовати медије, само су нека од горућих питања...


„Синдикална репрезентација“ Поште и Телекома: 
Александар Павловић, Славољуб Кандић и Ивица Цветановић


Председавајући Вељко Милошевић: По НИС-у се дан познаје (за остала јавна предузећа)

Секретаријат СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu